Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ik ben 40 en ik neem mee...

En dan krijg je inderdaad een kaart waar het heel groot op staat.
En zijn er fijne mensen die 'toch echt dachten dat je 35 was of zo'.
En weet je dat het alleen maar een afspraak is om iets van structuur in ons warrige leven aan te brengen, en dat je je met de juiste muziek, bepaalde mensen of een geschikte achtbaan meteen weer 16 voelt.

Maar stel nu eens dat NOVA niet alleen de planning van de koningin tot 2010 had gevonden in een Haagse afvalbak. Stel nu eens dat mijn toekomst daar ook bij had gezeten, per ongeluk aangehecht aan een promiscue paperclipje. Zou daar dan in staan dat ik uiteindelijk toch veelgelezen zou zijn? Of eerder ongehoord? Worden alle adviezen van Youp van 't Hek dan toch waar, en word ik drummer in een band? Brandt er een lichtje in de verte? Gaan we liften naar Parijs? Of kom ik in een winkel te staan, waar je om zes uur met een afwezige blik het rolluik laat zakken, met de gedachten al bij de krootjes, de nieuwe aardappelen en de vissticks?

Voor je TomTom is er geen uitbreidingsset om een ritje naar de toekomst te plannen. Je kunt je rijbewijs vernieuwen wat je wilt, Char alle 26 letters laten raden naar zelfverzonnen boodschappen, maar van het concert des levens staat nog steeds geen setlist op internet. Mijn net nieuwe paspoort is weer 5 jaar geldig. Da's tenminste iets. Maar daar mag je dan weer niet in lachen.

Schrijver: Axel van der Ende, 14 juni 2007


Geplaatst in de categorie: verjaardag

2.4 met 14 stemmen 3.580Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)