Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Cabertnet-Sauvignon/Merlot

Vier weken lang geen televisie, geen radio en geen kranten, alleen één keer per week een stukje schrijven voor nederlands.nl, wat kan het leven toch mooi zijn. Zo heb ik geen flauw idee hoe op het ‘werkstuk’ van het Kabinet is gereageerd na de 100-dagenstage. Ik weet niet of Mark nog steeds op schoot zit bij Rita en of Wouter de crisis nu heeft opgelost of heeft veroorzaakt. En eigenlijk kan het me ook geen barst schelen, ze doen maar. Laten we blij zijn met elkaar!

Nee, ik moet het even met u hebben over de prijs van de benzine, want als je met auto + caravan ruim 1000 kilometer moet rijden, dan sta je regelmatig aan de pomp. Nu is de benzine in Luxemburg én in Frankrijk goedkoper dan in Nederland, dus wij moeten niet alleen blij zijn met elkaar, maar ook met Europa!

Mijn auto loopt weliswaar op benzine, maar ik niet , dus ik moet ergens anders ‘tanken’ en dat is in het land van Sarko goed geregeld. Bijna ieder dorp heeft wel een coöperatie en daar kun je terecht voor wijn, niet zomaar wijn, maar de beste van de streek, robijnrood van kleur, vol van smaak en met een prettige afdronk. Dus ga ik met mijn bruine vijf literbox naar de plaatselijke wijnboer en daar werkt het net als bij het benzinestation, een stuk of zes slangen, je maakt een keuze en je ‘tank’ wordt gevuld Cabernet-Sauvignon/Merlot. En dat voor 1,25 per liter, goedkopen dan een liter benzine!

Alleen volgt hier een internationale waarschuwing: dont try this at home! Sommige mensen maken de fout om hele vrachten van deze wijn mee naar huis te nemen. Niet doen! Echt waar, thuis smaakt die fantastische vin de pays voor geen meter. Je drinkt dat spul in Frankrijk en nergens anders. Net zoals je op de camping in Frankrijk petanque speelt - door sommige onwetenden jeu de boules genoemd - en nergens anders! Maar daarover een volgende keer.

Hier in Frankrijk drinken we goedkope wijn en gooien met metalen ballen, straks in Nederland zitten we om acht uur ’s avonds met een bakje koffie naar het Journaal te kijken. Blij zijn met elkaar is prima, maar je moet het niet overdrijven! Santé!

Schrijver: Watze Elgersma, 15 juni 2007


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.2 met 11 stemmen 489Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)