Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Als je het positief bekijkt...

De LPF is nog niet van zichzelf af. Dit weekend waren leden van de Lijst Pim Fortuyn bij elkaar om over de opheffing van de partij te praten, maar wat denk je wat? Ruzie. Wat de allerlaatste vergadering had moeten worden, eindigde zoals destijds de eerste begon: in wanorde. Er waren te weinig leden aanwezig. En de LPF'ers die zich nog wel durfden te vertonen, konden het - hoe verrassend - niet eens worden. Het besluit moet nu binnen een maand opnieuw in een ledenvergadering in stemming komen.

“Als je het positief bekijkt”, zei Mat Herben in NRC Handelsblad, “heeft de LPF tot deze zomer het beleid van dit land bepaald.” Zo lust ik er nog wel eentje. Als dat zo zou zijn, is het verdomd knap om in vier jaar tijd al je 26 zetels te verspelen. Komt natuurlijk door dat fantastische beleid. Als je het positief bekijkt, heeft de LPF in die periode zoveel voor elkaar gekregen dat de partij de politiek in het algemeen overbodig heeft gemaakt. En zichzelf in het bijzonder. Harry Wijnschenk, Ferry Hoogendijk, Winny de Jong: stuk voor stuk toonbeelden van rust, stabiliteit en inhoudelijkheid.

De LPF is nog steeds op sterven na dood, maar het kan nu niet lang meer duren. Kan iemand de stekker eruit trekken? Zelf kunnen ze het namelijk niet, die onbenullen. Sommigen willen zelfs niets weten van opheffing. De afdeling Spijkenisse bijvoorbeeld, die houdt de moed erin. Pim dood? Ja, maar zijn gedachtegoed is springlevend - en daar blijven ze voor knokken. Bij voorkeur met elkaar. “De LPF ligt weliswaar aan de beademing, maar het Pim Fortuynhart klopt nog steeds”, meldt de website van de LPF in Spijkenisse. Het begin van een doorstart? Als je het positief bekijkt, zou dat best eens kunnen. Ofschoon er meer afdelingen zijn. Niet zo veel meer, want van de meeste is al niets meer over. En over welke partij hadden we het hier ook alweer? Eén ding is zeker: Spijkenisse heb er zin an.

Schrijver: Quirijn Metz, 24 juli 2007


Geplaatst in de categorie: politiek

3.1 met 8 stemmen 1.908Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Harry van Dooren
Datum:
25 juli 2007
Email:
hvandoorenzonnet.nl
Had Fortyun nog geleefd, dan was de LPF al lang opgeheven en Pim weer een mens in plaats van die onaantastbare heilige.
Naam:
Antonia
Datum:
24 juli 2007
Email:
antonia_31hotmail.com
Ga toch koken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)