Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bello's, Wido's en Borissen

Ook honden zijn 'welkome gasten' op de Veluwse camping. Dat merken 'onze trouwe viervoeters' al bij de ingang van de receptie, waar ze 'na een fikse boswandeling' wat kunnen drinken in de 'hondenbar'. Hijsende honden! Ach, die beesten hebben ook vakantie. En die is natuurlijk niet compleet zonder een natje en een droogje. Op de balie van de receptie staat daarom een schaal met 'heerlijke kauwstaafjes' – die zijn nog goed voor de tanden ook!

Eveneens op de balie vindt de campinggast zogenaamde 'kakzakken'. Ik heb niet eens een hond, maar dat weerhoudt de receptioniste er niet van mij bij het inchecken een enorme berg papier – inclusief een apart A4'tje met hondeninformatie – in de handen te drukken. Het zij haar vergeven. Al is het maar vanwege de verhandeling over de kakzak, 'eigenlijk maar een raar woord voor een heel handig hulpmiddel'. Ik kan het niet laten om verder te lezen. “Een goede hondenbezitter laat zijn hond regelmatig uit, maar toch kunnen er ongelukjes gebeuren. Zorg er daarom voor dat u altijd een kakzak bij u (sic) heeft. Onder het motto: u kunt er beter mee dan om verlegen zitten!”

Zo gaat het nog even door. Ik citeer: “U voelt zich namelijk helemaal niet op uw gemak als uw hond plotseling gaat zitten poepen op de camping.” Dat woordje 'namelijk'! En dan: “Maar het wordt helemaal vervelend als andere gasten zien dat u het ook nog eens niet kunt opruimen. Neemt u maar van mij aan dat u op commentaar kunt rekenen. En terecht, want zoals gezegd: honden zijn van harte welkom, maar van overlast zijn we niet gediend.” Het is maar dat de hondenbezitters het weten. En de niet-hondenbezitters weten het nu ook, daar schieten ze een hoop mee op.

Tot zover de kakzak. “Wat voor regels gelden er nog keer voor onze Bello's, Wido's en Borissen op onze camping?” Die zal ik u besparen. Het gaat mij, met permissie, meer om de namen die hier als voorbeeld worden genoemd. Bij Boris kan ik me nog wel iets voorstellen. Maar Bello en vooral Wido, zijn dat hondennamen? Misschien op de Veluwe. Ik heb in die week op de camping één andere naam opgevangen die volgens mij vaker voorkomt: Woef.

En terecht.

Schrijver: Quirijn Metz, 21 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 3 stemmen 774Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)