Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dat zoeken we op

Die prachtige rij boeken. Die geweldige rij opzoekboeken in de onverslijtbare quiz Twee voor Twaalf. Vanaf volgende week kunnen we er weer naar kijken, en zal ons waarschijnlijk opvallen dat die boeken elke aflevering minder en minder gebruikt worden. Twee voor Twaalf heeft namelijk ook de cd-rom encyclopedie Encarta staan. Gelukkig zijn er nog diverse deelnemende dinosauriërs die liever kostbare tijd kwijt zijn met bladeren dan hier even snel een begripje in te tikken. En gelukkig kan er niet gegoogled worden, want dan zouden de 12 letters er wel erg snel staan.

Google maakt echter niet in alle gevallen het leven van de zoekende mensch eenvoudiger. Flarden tekst, begrippen, betekenissen, types, titels; allemaal geen probleem voor Google. Maar dan hoor ik in de auto een geweldige instrumentale Classic Rocktrack op het nonstopstation van Arrow. Geen deejays, dus geen afkondiging. Op de website: geen playlist. Naar de platenzaak gaan en het daar voorzingen durf ik niet (en trouwens, waar vind je nog een platenzaak? Als je de games en de films voorbij bent, vind je met een beetje geluk ergens achterin nog een paar bekraste plaatjes waar muziek op staat, met nog een prijssticker in guldens), dus ik klamp vrienden en collega's aan en doe steeds die enorm vette riff voor.

Behalve hilariteit en 'ja, klinkt heel bekend' kom ik niet veel verder, en gaandeweg vervormt het nummer in mijn hoofd tot het riedeltje van 'Don´t get me wrong' van The Pretenders, want van die notenvolgorde heeft het wel wat, zij het bij de Pretenders in een vrolijk hitritme, in plaats van met zo'n lekkere bluesy beetje Santana-achtige enigzins Fleetwood Mac-klinkende gitaar. Nee, geen Albatross. Geen Samba pa ti. Maar wat wel, meneer Google?

Een paar dagen later zat ik naast een leuke plant. Een rode plant. Een niet bijzonder welriekende plant, maar mooi was-ie wel. Nu is die vast wel te uploaden naar plantenfreaks-are-us punt-nl, maar waarom zou ik het hier niet doen? Kent u onderstaande plant of bovenstaande rocksong? Vul het in bij reacties. En speel 'ns voor Google. Maak me blij.

Schrijver: Axel van der Ende, 6 september 2007


Geplaatst in de categorie: planten

4.0 met 3 stemmen 1.815Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Rina van Dijk
Datum:
6 september 2007
Van de Rocktrack heb ik geen verstand.
Maar de plant is volgens mij: een Coleus, oftewel Siernetel.
Naam:
geert kruideren
Datum:
6 september 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Kun je dat nummer niet voorspelen op je luchtgitaar?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)