Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mannenpraat

Terwijl de vrouwen zich thuis vergrepen aan witte bonen en speklapjes, waren de mannen aan de wandel in Duitsland.
In het dorpje waar zij zaten, heette iedereen Knieps, behalve de eigenaresse van het pension. Zij heette Alberti. De mannen hebben Frau Alberti nooit gezien. Ze werden gastvrij onthaald en verzorgd door haar moeder die in het huis naast het pension woonde en, jawel, Knieps heette.

Moeder Knieps liet de mannen foto’s zien van de jonge Frau Alberti die het ooit tot Weinkönigin had geschopt, maar meer details kwamen ze niet te weten over de afwezige vrouw des huizes. Wel van de waard van de Biergarten verderop in de straat: Berthold Knieps.
Berthold verhaalde over de scheiding van Frau Alberti en dat ze sindsdien kamers verhuurde. Hij keek er wat meewarig bij. De man die Harry heette, blikte triomfantelijk naar zijn vrienden. Hij had het huiselijk drama voorvoeld en geopperd dat de ex-wijnkoningin was gevallen voor een foute Italiaan. Dat laatste werd trouwens niet bevestigd door Berthold.

De tweede theorie kwam van de man die Michel heette. Hij was na het bezoek aan de Biergarten in het pension direct naar het toilet gelopen en kwam opgewonden de trap opgestormd. “Ik weet waarom Alberti wilde scheiden”, riep hij en legde vervolgens uit hoe een stem vanuit de wc hem in het Duits had gesommeerd om de bril naar beneden te doen en te gaan zitten. Frauen sitzen auch gerne trocken (oder so etwas). Michel wist zeker dat Herr Alberti dat soort betuttelarij niet aankon, en al helemaal niet als hij echt een Italiaan was geweest. Hij hield vervolgens een betoog over het recht van mannen om staande te mogen pissen en vond een verzoek om dat zittend te doen een stuitende gebrek aan gastvrijheid. Sterker het was een regelrechte aantasting van zijn vrijheid.

De man die Bert heette vond dit een waanzinnige theorie en staande of zittend geen issue, laat staan een echtscheiding waard. De man die Harry heette wierp nog tegen dat zitten ook voor mannen onder elkaar geen slechte zaak was, want dan kon je tenminste blootsvoets naar het toilet, maar Michel was onvermurwbaar. Het lukte hem immers altijd om recht in de pot te pissen.

Opmerkelijk genoeg was Michel de enige die de stem uit de pot hoorde. De andere mannen hebben beide meermaals de bril opgetild, maar ontmoetten een onverschillig toilet.
En zo stokte het onderzoek naar de scheiding van Frau Alberti en werden er vele andere belangwekkende zaken besproken onder het genot van talloze glazen wijn. Maar dat is mannenpraat.

Schrijver: Harry van Dooren, 26 september 2007


Geplaatst in de categorie: mannen

2.9 met 15 stemmen 1.508Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)