Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gezever

Zondag was het 07-10-2007. Een magische dag, net wat u zegt. Zeker als je je bedenkt dat er die dag dingen in zevenvoud zijn gebeurd. Afonso Alves, spits van SC Heerenveen, maakte zeven doelpunten in één wedstrijd: een unicum in de historie van het betaald voetbal. En dat niet alleen. Het was ook nog eens de zevende speelronde van de eredivisie, las ik.

Maar er gebeurde meer op die zevende oktober. Een motorrijder uit Tilburg, zo meldt de NOS, werd door de politie van de weg gehaald omdat hij tijdens een en hetzelfde ritje zeven overtredingen had gemaakt. Telt u even mee? Zijn motor was niet verzekerd, hij droeg geen helm, had geen rijbewijs, reed gevaarlijk, overschreed de maximumsnelheid, had geen legitimatiebewijs bij zich en negeerde een stopteken.

Je zou er bijgelovig van worden. Die Alves, welk nummer heeft die op zijn shirt? De zeven zeker. En die Tilburger, hoe laat werd die aangehouden? Vast om 19.07 uur. Afijn, zo kan ik nog wel zeven alinea's doorgaan. Over zijn nummerbord (zeven keer raden). Over zijn vermoedelijke geboorteplaats (Zevenbergen, Zevenaar of Zevenhuizen). Over het cliché dat na de zeven vette jaren de zevende magere jaren komen (of was het andersom?).

Het is mooi geweest met de magie, mensen. Sinds 07-07-07 geloof ik daar niet meer in. Dat was de ideale datum geweest voor een terroristische aanslag van het kaliber Nine Eleven, maar Al Qaida liet het lelijk afweten. Nu moeten ze weer wachten tot 08-08-08. Als er die dag een achtling wordt geboren, ben ik de eerste die van zijn ongeloof valt. Maar sla maar geen acht op mij. Gezever, dat is het.

Schrijver: Quirijn Metz, 9 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: overig

2.7 met 19 stemmen 519Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Watze Elgersma
Datum:
9 oktober 2007
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Hallo Quirijn,

Toen ik je column las, was hij 77 keer bekeken en de waardering was... een zeven. Dat mag van mij wel 7.7 worden (en ook wel hoger) Ook het aantal stemmen mag wel meer zijn dan zeven. Dus lezers, maak er een veelvoud van zeven van!!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)