Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De knobbels van de C&A

Even met Frans Bauer gebeld.
“Goedemiddag, Oplopers hier. Heb je even voor mij? Draag je weleens kleren van de C&A?” Doodse stilte aan de andere kant van de lijn. Dus ik vervolgde: “Want jij hebt toch een half jaar je bek moeten houden wegens knobbeltjes op je stembanden? En die Jantje Smit, die staat toch in ieder bushokje te poseren in kleren van C&A? En nu moet ‘ie toch net als jij een half jaar zijn bek houden van de dokter? Daarmee is toch het bewijs geleverd dat die kleren van de firma Brenninkmeijer slecht zijn voor de stem?”
Frans had geen tijd om dit heikele onderwerp nog verder met mij te bespreken. Hij moest nog Chinees halen. Maar kijk, die Giel Beelen is uitgeroepen tot slechtst geklede man van Nederland, blijkbaar omdat 'ie nooit in die gestroomlijnde mode van C&A rondloopt. Maar zijn stem doet het prima! Bewijs geleverd…

Eigenlijk vind ik het wel best. Jantje Smit aan zijn mislukte keeltje geopereerd en een paar maanden zijn kop dicht. Prima. Ik schoot wel heel erg hard in de lach toen werd gesuggereerd dat de stemproblemen van Jantje van erfelijke aard waren. Zie je wel dat het een minpunt is, als je afkomstig bent van een of ander inteeltdorp aan de oever van de voormalige Zuiderzee? Maar goed, de kleren van C&A spelen dus een doorslaggevende rol bij de problemen van Jantje, dat kán niet anders. Operatiekamers op de keelafdelingen van ziekenhuizen maken overuren sinds de nieuwe kledinglijn in de rekken hangt. Dat is natuurlijk de reden dat de ziektepremies volgend jaar weer fors zullen stijgen. Maar ik denk dat ik mijn rekening maar naar die modeketen van de Brenninkmeijertjes doorstuur. Lekker puh. En in huize Smit? Daar daalt de stilte neder. Niks goed gesprek met Yolanthe. Haar knobbels doen het prima, maar die van Jantje liggen dus dwars. Hem is voorlopig het zwijgen opgelegd.

De stichting SIRE is er voorstander van dat nog veel meer mensen het zwijgen wordt opgelegd. Die is met een actie begonnen om ouders langs het sportveld tot kalmte te manen. Want menige gefrustreerde papa wil dat zoonlief wél fatsoenlijk gaat voet-, basket-, volley- of korfballen. Dus worden die arme kindertjes opgehitst en uitgescholden. Met name ook langs de hockeyvelden is het geen gehoor. Vrij lullig als een blauw beblazerde vader roept: “Eric-Jan, je moet hem gewoon tackelen. Steek die stick tussen zijn poten! Net als oom Diederik altijd deed bij Pinoké.”

Arme kinderen, totaal in de stress. Zelfs op de schaakvereniging liep de zaak onlangs volledig uit de hand, toen de vader van een van de jonge schakertjes opeens “slaan, slaan” begon te roepen. Een vechtpartij was het gevolg. Op initiatief van SIRE doet men er dus voorlopig het zwijgen toe.

Jammer dat Hepie en Hepie er het zwijgen níet toe doen. Kent u ze nog? Nadat ze een hitje scoorden met het tamelijk onbenullige liedje “Ik lig op mijn kussen stil te dromen” kregen ze ruzie en gingen ze uit elkaar. Tot mijn grote opluchting. Maar nu, een dikke 20 jaar later, hebben ze eindelijk hun conflict bijgelegd, en verschijnt een nieuw album in de winkel. Verschrikkelijk. Je staat toch volkomen voor lul bij de toonbank met de nieuwe cd van Hepie en Hepie in je hand? Echt, de twee Friese dames maken hun provincie totaal belachelijk.

Net als Jelte Cuperus van de Fryske Nasjonale Partij. Die probeert namelijk te voorkomen dat een uit Afrika gevlucht gezin een huis krijgt in Damwoude. Wat is zijn meesterlijke smoes? Gaat u eerst even zitten? Pakt u even een glaasje water tegen de schrik? Hier komt 'ie, de meesterlijke argumentatie van us Jelte: die Afrikanen brengen de verkeersveiligheid in gevaar. Afrikanen zijn er niet aan gewend om hun heg te knippen, en dus leidt dat tot onoverzichtelijke situaties op de naburige kruising. Toch eens vragen of het echt erg strafbaar is, als ik niet de heg, maar meneer Jelte Cuperus eens een keertje te lijf ga met een heggenschaar…

Over strafbaar gesproken, ze zouden die Hepie en Hepie eigenlijk moeten opsluiten, trouwens. Want hun ouwe succesje was niets meer dan een verkrachte versie van een veel ouder liedje “Send me the pillow that you dream on”. En verkrachting mag niet. Dat heet een zedendelict en dan moet je direct naar de gevangenis en ga je niet langs start en krijg je geen twintigduizend euro.

Maar een béétje slimme verkrachter doet dat natuurlijk in Brabant. Dan wordt 'ie met een beetje mazzel veroordeeld door een rechter zonder vergunning. Zodat 'ie snel weer kan worden vrijgelaten om daarna te vluchten. Op die manier wordt uiteindelijk niet alleen het weerloze slachtoffer, maar zelfs het hele Nederlandse rechtsstelsel verkracht.

Schrijver: Driek Oplopers, 12 november 2007


Geplaatst in de categorie: humor

3.6 met 5 stemmen 837Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)