Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dag van de Columnist

Het Proces van de Eeuw. Prachtige benaming, hoewel je ook zou kunnen spreken van de Eeuw van het Proces. Want dat duurt die Holleeder-zaak lang! Het einde valt astrologisch gezien samen met het begin van het Jaar van de Hond, vermoed ik. Dan heb je het over 16 februari 2018. Het is nog ver weg, maar dat wordt de Week van de Waarheid.

Vandaag is het Dag voor de Rechten van het Kind. Je hebt ook een Dag van de Vermiste Kinderen en een Dag tegen Kinderarbeid, om er maar een paar te noemen. Alles heeft tegenwoordig een 'eigen' Dag. Laatst was de Dag van Respect, maar er bestaat ook een Dag van de Aarde en een Dag van de Burger. En wat te denken van de Dag van het Decolleté?

In totaal zijn er inmiddels 365 Dagen, schat ik. Toch ontbreekt er nog eentje in het illustere rijtje. Ik zeg nog, want ik sluit niet uit dat die er ooit komt: de Dag van de Columnist. Is dat niet een ont-zet-tend origineel idee? Wat wel aardig is om te vertellen: ik herinner mij uit een grijs verleden een Nacht van de Columnist. Heb je een leuk tegenwicht!

“De Dag van de Columnist is een gezellig en uniek evenement, waar u diverse deelnemers aantreft die voordragen uit eigen werk. Van Alina Nubé tot Dagschrijver en van Harry van Dooren tot Yvonne de Bruin. Met de Dag van de Columnist willen wij aandacht vragen voor een ondergewaardeerde of zelfs vergeten groep in de samenleving: de columnist.”

Schrijver: Quirijn Metz, 20 november 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 9 stemmen 2.208Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
20 november 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Ik vier vandaag: de Dag van Vandaag (morgen ook).

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)