Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Laatste krabbel

Hoe heeft het zover kunnen komen? wil de webmaster van Hyves weten. Mijn voornemen om het zwetsnetwerk voorgoed de rug toe te keren, is ‘een triest moment’. Ik ga mijn sociale leven een klap toedienen die wel eens fataal zou kunnen uitpakken, is de waarschuwing. Die gok neem ik. Met een druk op ‘delete’, verlaat ik de bijenkorf.

Welbeschouwd moet de webmaster niet rouwig zijn om mijn vertrek. Met mijn schamele zes ‘vrienden’ en twee bezoeken in het afgelopen jaar, heb ik weinig bijgedragen aan de reclamepotentie van een van de succesvolste Nederlandse websites aller tijden. Die paar keer vaker dat ik er langskwam, wist ik mijn wachtwoord niet.

Aanleiding voor een bezoekje was meestal de kennisgeving per mail van een ‘krabbel’ die aan mij was gericht. Een krabbel is zoiets als een kattenbelletje. Prietpraat. Ondanks mijn inlogproblemen, heb ik in het afgelopen jaar weinig gemist. Krabbels bevatten dankzij hun leegte een zekere tijdloosheid.

Zo kun je uitnodigingen om vriend te worden van een andere Hyver ook rustig een paar maanden laten liggen of totaal negeren. Niet dat ik aan de lopende band aanzoeken ontving, maar er is altijd wel ergens een vage bekende die jouw naam in zijn Outlook-adressenboek heeft staan. Vriendschappen die langs deze weg ben aangegaan hebben mijn leven ongeveer evenveel verrijkt als de vriendschappen die ik heb afgewezen.

Dit weekend ontving ik een uitnodiging van Rahimbaby. Ik peinsde mijn kop suf of ik ooit in mijn leven een Arabier was tegengekomen die vriend van mij zou willen worden, en zichzelf ‘baby’ noemt. Ik klikte zijn Hyves-pagina aan om te zien of ons paden zich ergens hadden gekruist. Bij de het zien van de vrienden van Rahim leek enige connectie verder weg dan ooit. Veel langharige meisjes van een jaar of 15, te groot voor een paard en te zoet voor Breezerslet.

Rahim heeft een dure smaak: Armani, Björn Borg, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, Converse, Diesel, DKNY, Dolce & Gabbana, G-star, Gucci, Guess, Levi's, Louis Vutton, Versace. We komen dus ook al niet in dezelfde winkel.

Rahimbaby, bedankt voor de inkijk, maar ik zie af van de vriendschap. Ik ben je erkentelijk voor het laatste zetje. Ik ga mijn sociale leven die klap toebrengen. Rust in de tent, geen buzz meer aan mijn kop.

Spoedig zal blijken dat ik tot de voorhoede behoor die ontdekt dat er leven is buiten Hyves. Ik ga me aanmelden bij een sportvereniging en vrienden maken in de echte wereld.
Ik kom die klap echt wel te boven!

Schrijver: Harry van Dooren, 21 november 2007


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.8 met 14 stemmen 1.449Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lisa
Datum:
21 november 2007
Ach Harry! Ik zal je missen als Hyves-vriend! ; )
Naam:
Windwhisper
Datum:
21 november 2007
Een schrijven naar mijn hart....er is zoveel te beleven zonder...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)