Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verzuipen

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat wil dat scholen in het voortgezet onderwijs lessen over de klimaatverandering gaan geven.

Een goede zaak! Want die klimaatverandering gaat ons nog heel wat problemen opleveren. Op macroniveau, maar ook op microniveau. U en mij.

Want stelt u zich deze ingrijpende situatie eens voor: Je woont in de Randstad en moet van een eengezinswoning verhuizen naar een paalwoning. Dat is ingrijpend! In eerste instantie heb je de auto nog op een duin geparkeerd, omdat die waterbouwkundige erfgenamen van Leeghwater wel een oplossing zullen gaan vinden voor het probleem. Maar na een half jaartje blijkt het tegendeel. De duinen zijn samen met jouw Golfje in de woelige baren verdwenen.

Het verlies van je Golf blijkt de druppel te zijn die de emmer deed overlopen. Je besluit staat vast. Voor een habbekrats verkoop je je stukje zeebodem met opstal en verkast naar het vasteland. Naar Hoog Buurlo, de nieuwste groeikern van Nederland. In de hoop dat je daar je schaapjes op het droge gaat krijgen.

Een slimme Hollander is op zijn toekomst voorbereid. En… vertrekt nu al uit de Randstad. Ik zie het al voor mij: met zijn allen zitten we dan samengepakt op de Hoge Veluwe, het tegenovergestelde van een onbewoond eiland. Nee, gelukkig zitten we er dan niet alleen. Iedere avond zal er dankzij de zwoele nachten een giga barbecue worden georganiseerd met natuurvlees. Want hout is er zat en vlees ook. Maar goed dat ze destijds die wilde zwijnen niet hebben afgeschoten. Leve de rechter die de drukjacht verbood! En de dood aan het zwijn!

En omdat geschetste situatie na een week, wanneer de zwijnen op zijn, tot de onherroepelijke hongerdood van de populatie Nederlanders zal leiden, zijn die klimaatlessen van levensbelang. Misschien kunnen we het lot nog afwenden wanneer we er een hoofdvak van maken.

Hoewel… In de zelfde krant waarin het artikeltje over de klimaatlessen stond, las ik de kop: “Criminele Roemenen overspoelen ons land”. Ik stel voor dat criminologie dan een bijvak wordt. Anders overwinnen we het water en verzuipen alsnog in het kwaad…

Schrijver: Happyturf, 2 december 2007


Geplaatst in de categorie: milieu

3.0 met 2 stemmen 299Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)