Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

k

Kerst staat voor de deur, dus doe ik snel open. Je zult maar Kerst heten in deze tijd, maar de postbode is het gelukt. Tenminste... haar man heet Kerst. Eh.. Koos Kerst. Oké dan.. Zij heeft een doos in haar hand die niet door de brievenbus kan. In de doos zit een zogenaamde lichtslang. Die zag ik in een krant staan en het leek me wel geestig. De slang dient over het hele plafond te worden verdeeld zodat een optimaal "lichtrendement" kan worden gegenereerd. Ja, echt! Zo stond het in de advertentie.

De postbode of is het postboodster, slingert de doos nog net niet in mijn gezicht maar veel scheelt het niet. Zij is nog steeds boos over vorig jaar toen ik haar tegenkwam en haar vroeg of zij nog wat ging rommelen met Kerst. Ja, weet ik veel. Je houdt toch niet steeds rekening met iemands naam? Hoe dan ook, ik vraag haar of zij ook zo'n hekel heeft aan die fucking kerst, waarop zij met een warm gevoel van medemenselijkheid reageert door zich om te draaien en vanuit stand mijn tuin in te spugen waarna zij bijna haar nek breekt over mijn fiets die in het tuinpad staat. Tja, dat krijg je ervan als je elke dag naar het journaal kijkt. Dan word je vanzelf wel agressief. Ik weet het niet hoor, maar het kerstgevoel is nog niet in mij gevaren. Ik bedoel maar; om nu in het licht van alle ellende van afgelopen maanden in een kerk over stille danwel heilige nachten te gaan jodelen, gaat me iets te ver. Nu sijt wellekome kan weer wel. Ik heb niet veel met geloven maar àls er een verlosser zou bestaan dan is NU echt wel het moment waarop hij, al dan niet onder de naam Jezus Chr., wellekome zou zijn.

Toch heb ik besloten, juist nù die lichtslang aan te schaffen. Voorheen hield ik het bij een her en der opgehangen kerstbal in een plant en kwakte ik hier en daar een waxinelichtje op de grond ter algehele verhoging van de kerst en/of feestvreugde. Daar kan ik nu, in deze donkere tijden niet meer mee aankomen. Ik heb nu besloten om het professioneel aan te pakken en mijn huis vol in het licht te zetten. Gisteren werd door de postbode, de Weledele mevrouw Kerst, al een verlicht houten bruggetje bezorgd dat ik besteld had. De leuningen bestaan uit twee vuurspugende rendieren die op hun rug een op Bin L. gelijkende Kerstman dragen. Doordat de rendieren kennelijk wind tegen hebben waait het vuur uit hun bek naar achteren waardoor de baarden van de heren Kerstman in de fik lijken te staan. Geestig stilleven volgens mij en helemaal passend in deze tijd van geestelijke verdieping.

Over geestelijke verdieping gesproken; ik kijk uitsluitend nog naar de EO. Geen geweld! Geen porno! Alleen lieve programma's over God en verbod. Zo zag ik, in het kader van deze lieve programma's, bijvoorbeeld een Imam, onder de naam Abdul v.d.V, verkondigen dat Kamerlid Geert Wilders binnen twee jaar best aan een enge ziekte mag doodgaan. Enge man, die Imam. Òf hij is helemaal gestoord òf hij heeft teveel gezopen en is lam. Ik denk het laatste, maar wie ben ik. Jammer dat ik geen vijver heb om de brug overheen te leggen. Een detail waar ik, continu verdiept in het geestelijke, niet aan gedacht heb. Dan maar op het dak. Sinter K en Zwarte P hebben daar niet het alleenrecht. Ik bedoel maar, als er een paard op kan, dan kan een brug ook.

En terwijl ik aan de ene kant de lichtslang aan het plafond heb bevestigd waarna de slang er aan de andere kant weer even hard aflazert, gaat de deurbel weer. Het is Mohammed Q, mijn buurman die eigenaar is van een cateringsbedrijf. Hij heeft een unieke kerstaanbieding. Alle wildschotels voor de halve prijs. Jammer dat ik vegetarisch ben. Op het menu staan Zebra-endeldarmstuk, olifantskontenhol, tijgergal en paddensalade. Ik vraag hem, terwijl ik afwezig in de krant blader en een artikel lees over Imam Abdul v.d.V, of hij zelf ook wild gaat eten met de Kerst. Grijnzend zegt hij dat hij zich inderdaad helemaal wild gaat vreten. Over wild gesproken: Imam Abdul v.d. V doet niet aan Kerst. Die gaat op zoek naar iets Wilders.... ... So.... Be carefull out there !!!

Schrijver: p, 19 december 2007


Geplaatst in de categorie: individu

2.3 met 7 stemmen 802Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)