Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Overpeinzingen

Als u dit leest is kerst net voorbij. Vlak daarvoor was het de kortste dag van het jaar, de dagen lengen dus alweer. Maar voorlopig merk je er nog niet veel van. Ook na de kerst zijn de dagen nog donker genoeg. Met al die donkerte kom ik altijd in een andere stemming dan normaal. Als je dan ook nog vrij bent, dan is er alle ruimte om wat dingen te overpeinzen.

Niet zozeer hele concrete dingen. Meer lekker zitten met een warm drankje en het leven een beetje overdenken. Waar ben ik blij mee? Wat zou ik willen veranderen? Zijn dat dingen waar ik heel concreet iets aan kan doen? En wil ik dat echt? Of zijn het maar hersenspinsels.

En ook die spinsels mogen even alle vrijheid. Misschien sla ik wel aan het dromen over wat ik nog zou willen in de toekomst. Dat lijkt zinloos, maar volgens mij heeft het uiteindelijk wel degelijk zin. Uit al die dromen blijft soms een idee hangen. Een idee dat uiteindelijk misschien wel uitgevoerd wordt.

Dat is wat ik me voorneem voor deze kerstvakantie: lekker peinzen en mijn gedachten laten zwerven waar ze willen. Als ik ook nog een concrete actie onderneem of tot een besluit kom, dan is dat mooi meegenomen. Maar ik weet uit ervaring dat daar meestal niet zoveel van komt. De wereld lijkt een beetje stil te staan en ik sta zelf ook even stil.

Dat doe ik niet zo vaak, dus dat is een cadeautje aan mezelf. Ik hoef niks en ik rommel maar wat weg, een beetje lezen, een wandelingetje. Verder niks. Heerlijk.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 27 december 2007


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

1.7 met 10 stemmen 577Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)