Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Snelkeuze

Nieuwe schoenen gekocht. Ik had van te voren bedacht dat ik korte laarsjes / hoge schoenen wilde, in het bruin en met een niet te hoge hak. Dit was één van die zeldzame dagen dat ik in de eerste winkel precies vond wat ik zocht. En ze zitten ook nog lekker.

Dan kun je natuurlijk doorgaan met zoeken, misschien is er ergens anders nog wel iets beters of iets wat net zo goed is, maar goedkoper. Maar als het over schoenen gaat, dan zit ik niet zo in elkaar. Deze voldoen precies aan de eisen die ik vooraf had gesteld. Meteen inpakken dus. Heerlijk.

Veel mensen vinden dat moeilijk, die houden spijt dat ze niet verder gekeken hebben, want stel dat er iets beters was. Maximaliseerders zijn dat. Als het om schoenen gaat, dan vind ik gewoon goed goed genoeg.

Goed om te onthouden als ik weer eens eindeloos doe over het kopen van een apparaat. Daar ben ik een maximaliseerder. Wat zijn handige functies? Waar is het goedkoper? En is de service dan wel goed als het kapot gaat? Als ik het met schoenen kan, dan zou ik het toch ook met apparaten moeten kunnen: vooraf uitzoeken wat ik wil en bedenken wat een betrouwbare zaak is. Prijzen vergelijken in een paar winkels of online. En dan het eerste apparaat kopen dat voldoet aan mijn eisen.

Maar ja, in theorie is dat mooi, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch maar eens proberen de volgende keer.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 28 februari 2008


Geplaatst in de categorie: spijt

2.1 met 9 stemmen 458Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)