Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Boerkini zoekt vrouw

In een ‘grijs’ verleden diende ik onder een directeur die de SGP-beginselen (Staatkundig Gereformeerde Partij) ernstig was toegedaan, hij was dan ook overtuigd lid van een zogenaamde zwartekousenkerk. Wij voerden daarover van tijd tot tijd, tamelijk vruchteloze discussies, want hoewel zelf gepokt en gemazeld in het gereformeerde wereldje, begreep ik maar weinig van zijn naar fanatisme neigende geloofsopvattingen.

Eén ding is mij echter goed bijgebleven; dat was hoe je volgens hem aanhangers van het ware (gereformeerde) geloof kon herkennen. Hij schetste met veel archaïsch taalgebruik een aantal kenmerken: ´het gelaat, het gepraat en het gewaad´. En jawel, de vrouwen van zijn club dragen hun haar in een knotje, de clubleden onthouden zich van onwelvoeglijke taal en de vrouwen dragen geen mannenkleding. Maar ik weet niet of en hoe deze leden van de zwartekousenkerk gaan zwemmen. Eerlijk gezegd ben ik daar ook nooit erg nieuwsgierig naar geweest, misschien zwemmen ze wel helemaal niet!

De afgelopen week werd ons landje plotseling opgeschrikt door een bekeerde moslima, die geheel Boerkinigekleed te water ging in een zwembad. Raar, want ruim een jaar geleden (16 januari 2007) berichtte Elsevier al over een Australische moslima in boerkini op het strand, we lopen hier dus minstens een jaar achter. Hoe dan ook, het lijkt mij een storm in een overdekt zwembad. Laat dat mens in Zwolle zich vooral zo volledig mogelijk bedekken.

Nee, ik heb alleen maar heel veel medelijden met meisjes, die opgevoed worden met een volkomen verkeerd mensbeeld: vrouwen (lid van de zwartekousenkerk of moslima) moeten door hun ´gewaad´ er kennelijk voor zorgen dat mannen hun seksuele driften in toom houden. Hoe zit dat eigenlijk andersom, bestaat er ook een zwemkledingvoorschrift voor moslimmannen?

Jammer dat de Profeet (Vrede zij met hem?) daar nooit aan heeft gedacht! Hoewel, ik ga regelmatig naar de sportschool en dan ga ik na het sporten altijd even douchen. Soms deel ik de royale doucheruimte met één of twee andere mannen, zonder dat wij ons daarbij ongemakkelijk voelen. Maar ik heb ook een paar keer meegemaakt dat een man, die duidelijk van Turkse komaf was, tegelijk met mij douchte. Tot mijn stomme verbazing hield hij zijn onderbroek aan onder douche!

Nu heb ik de Koran wel eens gelezen, maar daar staat niets in over de verplichting om je onderbroek aan te houden als je samen met andere mannen onder de douche staat. Ik geloof evenmin dat de Koran voorschrijft dat vrouwen in een Boerkini moeten zwemmen. Elke sekte zijn eigen gekte, maar het moet niet veel gekker worden!

Schrijver: Watze Elgersma, 29 februari 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 9 stemmen 628Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
1 maart 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Frank: groeit bij moslim-mannen het schaamhaar op de kaken?
Naam:
Frank
Datum:
29 februari 2008
Email:
Frankfvankeerenhotmail.com
Wat ik wel eens begrepen heb van mijn moslimvrienden is dat de man geen hoofddoek hoeft te dragen omdat hij zijn baardgroei van nature mee heeft gekregen. Het is dan ook de bedoeling dat hij zijn baard laat staan.

Dat waren meestal jongens die geen baard lieten staan of meisjes die geen hoofddoek droegen - dat zeg ik er dan gelijk bij.

Het schijnt dat moslimsporters hun zwembroek aan houden tijdens het douchen. 'Mij is het wel', zou koningin Wilhelmina zeggen.

Ik vind het eigenlijk allemaal prima. Maar tegelijk vind ik het ook allemaal onzin. 'Wat is er nu toch helemaal te zien?' Vraag ik me meestal af. Zelfs wanneer ik na het sporten onder de douche sta.

En dan citeer ik een vriendin van mijn moeder: 'Het doet mij de klit niet natten'.

Zo vind ik het netjes gezegd ;-P
Naam:
geert kruideren
Datum:
29 februari 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
De moslima die in Zwolle uit het zwembad werd gestuurd droeg een bourkini die geleverd was door een bedrijf in Meppel.
En welke plaats ligt er tussen Zwolle en Meppel?
Juist, ja!
Dus het was gewoon een 'Staphorster badpak'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)