Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wind mee

Je vergeet het vaak, maar soms gaat gewoon alles ook wel eens goed. Wij mensen zijn zo geneigd om te kijken naar wat er niet lukt, dat je dat soort dagen maar al te snel vergeet. Bij dezen wil ik er graag eentje vastleggen.

Het was afgelopen maandag. Overdag werkte ik in Apeldoorn. Gewone dag, niets bijzonders, wel lekker opgeschoten. En niets bijzonders is vaak wel fijn, vind ik, dat betekent namelijk dat er ook geen paniek of andere ellende is. Een goede werkdag.

’s Avonds ging ik naar Herman Finkers in Rotterdam. Dat is altijd even stress: eerder vertrekken van het werk en dan maar hopen dat alles goed gaat. Maar alles ging dus goed, de treinen reden nu eens gewoon.

Okee, we waren een paar minuutjes te laat op het station, maar dat was niet zo erg. We gingen met de fiets naar het Nieuwe Luxor. En we hadden nog net tijd om onze zware tassen even thuis neer te zetten. Dat scheelt weer een stuk. Je moet tenslotte wel de Erasmusbrug over en die is steiler dan je denkt, dus elke gram telt.

Er waren winterse buien voorspeld. Er die waren er geloof ik ook wel, maar niet in Rotterdam. En het waaide ook nauwelijks. Dan is het dus wel een pretje om even door de koele avondlucht te fietsen. Vooral na een fijne voorstelling in een afgeladen en enthousiaste zaal.

Geluk? Dat is misschien een groot woord, maar fijn genoeg om me te willen herinneren.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 13 maart 2008


Geplaatst in de categorie: verkeer

1.5 met 8 stemmen 489Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)