Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tijd voor mezelf

Veel mensen beschouwen opruimen als een vervelend iets, wat ook nog gedaan moet worden. En je moet al zoveel. Ik realiseerde me laatst dat ik opruimen eerder als ontspanning beschouw. Na een inspannende klus ga ik even lekker opruimen. Even wat kranten uitzoeken, losse spullen terugleggen op hun plek. Je hoeft er niet heel hard bij na te denken.

Dus als ik hard gewerkt heb dan gebruik ik dat om even tot mezelf te komen. Vooral als ik met mijn hoofd heb gewerkt is een kwartiertje opruimen pure ontspanning. Ik kan even heen en weer lopen, dus mijn bloed gaat ook weer stromen.

Je kunt natuurlijk ook onderuit op de bank zakken en televisie gaan kijken (en soms is dat ook net wat je nodig hebt), maar meestal word ik daar alleen maar slomer van. Het geeft me geen energie. Als ik fysiek even bezig ben, dan krijg ik juist wel energie.

Opruimen wordt dan een soort intermezzo tussen twee klussen in, een overgangsritueel bijna. Ook als een klus nog niet af is, dan werkt het trouwens prima. Even afstand nemen en even ergens anders aan denken. Mijn onderbewuste kan dan ondertussen gewoon verder werken met het probleem waar ik mee bezig was. Als ik dan weer verder ga ben ik helemaal opgefrist en kijk ik weer helder tegen het probleem aan.

Op die manier is opruimen niet iets vervelends wat ik apart moet gaan doen. Het is een manier om even op adem te komen en iets wat ik juist tussen het werk door doe. Daardoor is het geen corvee, maar quality time.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 24 april 2008


Geplaatst in de categorie: hobby

1.4 met 11 stemmen 1.157Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)