Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het verdriet van Putten

Hoe noem je je boek als je beste vriendin is vermoord? Nataschja van der Stelt koos voor ‘Verdriet zonder tranen’: emoties en Putten gaan nou eenmaal niet samen. Zij kon niet huilen na de dood van Christel Ambrosius. Om de gebeurtenis toch een plekje te geven, besloot ze een boek te schrijven. Volgens de uitgever is het nu al een 'megaseller' en wordt er bijgedrukt.

"Iedereen in Putten heeft het over de moordzaak", vertelt Edward Kip van Bruna Putten in De Stentor. "De mensen willen er zo veel mogelijk over te weten komen." Edward Kip, het zou zo een personage uit de boeken van Pietje Puk kunnen zijn. Ook qua tekst. Wat nou, 'de mensen'? De boekverkoper stopt hier alle Puttenaren in één legbatterij. Kip, ik heb je: jij ruikt hier een recordomzet!

Nog even naar Van der Stelt. Ik zag haar van de week in Knevel & Witteman, die het stokje hebben overgenomen van Pauw & Van den Brink. Ze zat daar samen met Herman Du Bois en Wilco Viets, die onterecht voor de Puttense moordzaak zijn veroordeeld. Natasch weigerde de twee de hele uitzending lang aan te kijken omdat ze 'die rotkoppen' altijd voor de daders had gehouden. Wacht even, zei ze daar 'rotkop'? En zij dan?

Neem me niet kwalijk, maar zelden zo'n grafhoofd gezien. De vleesgeworden kip zonder kop. Ik wilde telkens wegkijken wanneer ze aan het woord kwam, maar het lukte me niet. Iets dwong me te blijven gluren. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, over dat mens, maar ik laat het bij een columnpje.
En dat is eigenlijk al te veel eer.

Schrijver: Quirijn Metz, 27 mei 2008


Geplaatst in de categorie: emoties

3.7 met 9 stemmen 1.162Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)