Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Au revoir

Tenminste vijf weken geen column schrijven, geen badinerende stukjes over de kleinburgerlijkheid van Nederland, over embryoselectie die wel/geen kabinetscrisis waard is, over de slechte tekeningen van Nekschot en de nog slechtere actie van het Openbaar Ministerie, over de treurigheid van Knevel en Van den Brink, want daar schreef ik toch al niet over. Nee, niet schrijven, maar wel veel nadenken, veel lezen, en veel uitrusten. Want ik zit vanaf deze week in ons ‘tweede huis’ in Frankrijk en de laptop blijft thuis!

Maar ja, dan lees je opeens over een Franse rechter die een merkwaardige uitspraak doet over een moslima die zou hebben gelogen over haar maagdelijkheid en dat hij (die rechter) daarom het huwelijk had ontbonden. Dat zet je dan af tegen de opmerkingen van ‘onze’ militairen in Afghanistan die zeggen dat ze daar eigenlijk terug waren in de Middeleeuwen en dan ga je vol frisse moed naar dat middeleeuwse Frankrijk.

Ik ben daar, bewust, verstoken van kranten – mijn abonnement op mijn lijfblad Trouw is vijf weken stopgezet – geen nieuws is goed nieuws! Dat doet mij denken aan dat jongetje dat voor zijn vader een krant moest halen bij de receptie van de camping. Hij kwam terug met de mededeling: ‘Papa, ze hadden geen echte kranten meer, dus heb ik de Telegraaf maar meegenomen’.

Waarschijnlijk zal ik niet ontkomen aan het Europees Kampioenschap Voetbal, want Jean, onze campingeigenaar, is een verwoed voetbalfan. Het speelschema wordt op een schoolbord keurig bijgehouden en de uitzendingen in de kantine ook. Onze Engelse vrienden (Harry en Janie) hebben een probleem, want Engeland heeft zich niet ‘geplaatst’, maar als verstokte Arsenalfan heeft Janie wel een zwak voor Robin van Persie, dus wie weet…

Hoe dan ook, ik ben een week of vijf uit de roulatie, jullie moeten het even zonder mij doen. Maar, Frank je bent intussen van harte welkom in Tiel tijdens Roze Zaterdag op 28 juni a.s., en Quirijn, ik ben deze keer weer dwars door Lyon gereden zonder te stoppen, maar de volgende keer ga ik er toch echt even kijken, blijf intussen lekker fel van je af schrijven.

Harry, pak die consumentenoplichters aan, want als jij het niet doet, dan doet (bijna) niemand het en Alina, sterkte met boven komen, je kunt bij mij in de buurt trouwens ook heel aardig fietsen, wat denk je van de Mont Ventoux? O ja, Yvonne, je bent toch zo dol op opruimen, welnu dan kun je in Zuid-Frankrijk nog wel even vooruit, het barst hier van de oude ruïnes.

Tot 18 juli!!!

Schrijver: Watze Elgersma, 6 juni 2008


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.0 met 14 stemmen 516Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)