Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vakantie in een dag

Opvallend is dat toch altijd: als je een dagje of een weekend weg bent geweest, dan lijkt het achteraf altijd veel langer te zijn. Neem afgelopen vrijdag, ik was een dagje naar Zeeland.

Lekker ontspannen vertrokken, voor mij is het ontspannen om niet te vroeg weg te gaan. Onderweg bij het Grevelingenmeer een lekker kopje koffie gedronken met een appelpunt. Een beetje rondlopen in Renesse en Burgh-Haamstede. Het was lekker weer, dus meer terassen, een beetje shoppen, een beetje rondkijken. De dag ging snel voorbij.

’s Avonds weer ontspannen terug, voordat het helemaal donker is, zodat je niet bij nacht over de onverlichte tweebaansweg hoeft. Eigenlijk niets bijzonders. Hoewel het niet iets is wat ik elke week doe. En als ik dan terugkom ben ik moe en voldaan. De volgende dag ben ik weer helemaal vol energie en heb ik het gevoel alsof ik veel langer ben weggeweest.

Mensen die het weten kunnen zeggen dat het komt doordat je nieuwe ervaringen opdoet. Op het moment zelf vliegt de tijd voorbij. Maar omdat je dingen doet die je niet vaak doet, onthoud je ze beter. En lijkt het in je herinnering langer.

Als je iets doet wat je ook leuk vindt, maar wat je elke week doet, dan vallen al die weken in je hoofd samen. Dat wordt één herinnering. Maar de individuele gebeurtenissen onthoud je niet. En daarom lijkt die tijd achteraf heel kort, nauwelijks bestaand.

Dus als je veel herinneringen wilt hebben en het gevoel wilt hebben dat je de tijd benut hebt, dan is het handig om nieuwe dingen te doen. En dan hoeft dat in absolute tijd niet echt lang te duren. Niet dat dat mij veel uitmaakt, ik vind het gewoon leuk om zo nu en dan zo’n vakantie van één dag te hebben.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 3 juli 2008


Geplaatst in de categorie: vakantie

1.9 met 9 stemmen 459Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)