Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Onder de douche

Een kwartier naar mijn tenen staren geeft mij alle antwoorden. Problemen, dilemma’s, twijfels: allemaal tot niets verpulverd. Wat verdwaalde vlokken sop kriebelen aan mijn tenen. Ik kijk ernaar en barst uit in lachen om mijn kwetsbare mens-zijn.

Ik drijf een beetje af in warme waterstromen die van boven komen, mijn haartjes zijn nat. Zachtjes masseren de stralen mijn rug en bij de gratie daarvan voel ik hoe ik almaar schoner wordt. Al dat vuil van alledag verdwijnt.

Op zulke momenten krijg ik altijd inspiratie voor teksten, boeken en literaire bewoordingen die ik bij het dichtdraaien van de kraan alweer vergeten ben. Want alles spoelt het putje in, incluis de antwoorden op vraagstukken en die ongeschreven literatuur.

Daarom het volgende. Dat ik fruitig als na een onweersbui altijd de badkamer verlaat. Meestal hevig riekend naar mijn exotische shampoo.

Nu nog tandjes poetsen en naar bed.

Schrijver: Marco van Woerden, 28 juli 2008


Geplaatst in de categorie: literatuur

3.3 met 7 stemmen 476Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Frank van Keeren
Datum:
28 juli 2008
Dit klinkt heel herkenbaar.
Ikzelf ben doucheverslaafd. Onder andere door bovenstaande.

Mooie is dat ik altijd trefwoorden in de condens op de douchecabine schrijf. Zo onthoud ik af en toe wel eens iets. Enkele columns zijn zo zelfs ontstaan.

Maar het is waar. Meeste spoelt inderdaad het putje in.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)