Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

God blessed America

In de week dat de dynamische leider van de VVD Mark Rutte het liberalisme weer op de Nederlandse kaart gezet heeft (‘De staat is niet verantwoordelijk voor de deugdzaamheid van elke houten trap’) is in Amerika een nieuwe fase ingeluid in de strijd om het Witte Huis.

35 miljoen Amerikaanse tv-kijkers zagen en hoorden de holle retoriek van Barack Obama: en het was niet ondenkbaar dat er bij de emo-tv-minnende Amerikanen een aardverschuiving zou ontstaan ten gunste van de gladprater in de rijkste traditie van voorganger Martin Luther King.

Dan slaat John McCain (72 jaar) nog geen 24 uur later in Dayton (Ohio) hard terug: Sarah PALIN – maratonloopster in haar vrije tijd - als running mate! Een modale hockey-moeder van 5 kinderen: kan het gewoner?
Haar oudste zoon Track vertrekt 11 september naar Irak: ze heeft er persoonlijk veel voor over om de democratie ook elders een gezicht te geven. Kennelijk heeft zij het vertrek van Track niet tegengehouden, wat toch had gekund als je zo’n machtige positie inneemt.
Maar Sarah is er de vrouw niet naar corrupte praktijken te tolereren.

Recht door zee, jong (44), knap (Miss Alaska Runner Up in 1984), succesvol gouverneur (90% steun in haar staat Alaska), voorstandster van de doodstraf als het nodig is: wat wil een rechtgeaard Amerikaan nog meer?

Voor alle voorvechters voor vrouwen in de voorste rangen van de politiek (18 miljoen Hillary-stemmers), voorvechters voor het leven (anti-abortussen-christenen), voorvechters van een verstandig wapengebruik (bescherming van lijf en leden in de gewapende handen van de verantwoordelijke burger), voorvechters van het normale gezin (een mán en een vróuw die zich verveelvoudigen) kortom voor alle rationeel denkende Amerikanen een baken in de zee van emoties die de Democraten met verbale zwaargewichten als Kennedy en Clinton en Obama hebben opgezweept tot ongekende golfhoogte.

De echte conservatieven kunnen tevreden zijn: er gingen geruchten dat McCain Lieberman zou nemen als tweede man: een voormalige democraat die nota bene ook niet anti-abortus is.
Met het binnenhalen van Sarah heeft McCain het denkende deel der natie definitief binnenboord gehesen.

Amerikanen staan voor een historische keuze: stemmen zij op het duo McCain-Palin dan is de kans reëel dat het belangrijkste land van deze aardbol voor het eerst geregeerd gaat worden door een echte vrouw! McCain is 72 en je moet maar eens vandaag bij de overlijdensadvertenties in je krant kijken hoevelen onder de 72 het loodje leggen: en dat in een land waar we onszelf niet kunnen beschermen tegen vilein geweld.

Wat zou het mooi zijn als Sarah tussen 2009 en 2013 naast haar Todd en 5 kinderen op het balkon van het Witte Huis zou verschijnen.
En wat een steun in de rug voor alle bezitters van een kind met het Syndroom van Down: het jongste kindje heeft zij vorig jaar niet laten weghalen, zo principieel is Sarah, die de glorietijd van Reagan moet doen herleven.
Ronald Reagan die met terugwerkende kracht de wereld heeft getoond dat ook een President van de States ernstig dement kan worden. Maar daar was in zijn reële politiek van de jaren 80 nog niets van te merken.

Waar de nood het hoogst was na de Democratische Conventie, lijkt de hoogste Baas deze week Persoonlijk te hebben ingegrepen: God blessed America! Palin!

Schrijver: Dagschrijver, 31 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.9 met 9 stemmen 393Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wxndy
Datum:
4 september 2008
Email:
pacvandijkhome.nl
Vandaag las ik in de krant dat de oudste dochter van mevrouw Palin inmiddels 5 maanden ongehuwd zwanger is...oei oei oei!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)