Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Klingelingeling, klingelingeling!

Automobilisten klagen over de hoge brandstofprijzen. Nou rijzen die inderdaad de pan uit, maar het gekke is dat we met z'n allen relatief veel geld uitgeven in de winkel van het tankstation. Uit onderzoek van belangenorganisatie Bovag blijkt dat de verkopen van de tankshops blijven toenemen. Automobilisten geven steeds meer geld uit aan truckersballen, glacékoeken, blikjes Red Bull en Cornetto's.

De shop is voor veel tankstations winstgevender dan de verkoop van brandstoffen. Vraag me niet hoe het kan, maar er wordt meer verdiend aan een halve literfles water dan aan een liter benzine. Aanmerkelijk meer zelfs. Als Bovag gelijk krijgt, naderen de tankstations dit jaar een omzet van een slordige twee miljard euro.

Vorige week zondag brandde er op de A2 bij Nieuwegein een tankstation af nadat een auto de winkel was binnengereden. De twee inzittenden bleven ongedeerd, maar een klant in de winkel overleefde het ongeval niet. Hij dronk op het bewuste moment vermoedelijk een kop koffie. Wat een manier om aan je einde te komen, en wat een plek.

Voor sommige inwoners van Nieuwegein was het een geslaagde laatste dag van hun vakantie. Lekker op de fiets naar Total, kijkje nemen, fotootje maken – gezellig. Na verloop krijg je als ramptoerist alleen wel zin in een ijsje. Niet getreurd: speciaal uit IJsselstein was een ijscowagentje aan komen rijden.

Je moet maar durven. Inderdaad, de een z'n dood is de ander z'n brood. Dat komt helemaal goed met de omzet van die ijcovrouw (het was ook nog een vrouw). Nee, het moet niet gekker worden in dit land.

Schrijver: Quirijn Metz, 9 september 2008


Geplaatst in de categorie: rampen

3.1 met 13 stemmen 629Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)