Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Michael Palin

Om de een of andere reden had ik nog nooit iets gezien van Michael Palin. Wel steeds gelezen dat zijn programma’s zo leuk en geweldig zijn. Dus toen de serie Michael Palin’s New Europe begon, dacht ik dat ik maar eens moest gaan kijken. Het onderwerp is de stand van zaken in de voormalige Oostbloklanden en dat spreekt me aan. En dan zo’n gelauwerde presentator. Dat moet leuk zijn.

Meteen de eerste keer dacht ik al: wat voor toeristenfolder is dit? Een parade van bezienswaardigheden, wat landschappen, wat mooie uitzichten. Interview iemand die iets afweet van de streek of plaats waar je bent en dan heb je een reisprogramma? Vraag dan ook vooral steeds hoe erg het was tijdens de communisten. En ook hoeveel duurder het leven nu is en of de mensen terugverlangen naar vroeger.

Ik had er iets meer van verwacht, maar besloot het nog een kans te geven. Alles lijkt immers te kloppen: mooie beelden, een beetje informatie maar niet te veel, geen gezeur over de ontberingen van de reis, genoeg couleur locale, een Engelsman met flink wat understatement. De ingrediënten zijn prima. Maar zoals altijd: alleen de ingrediënten maken nog geen smakelijke maaltijd.

Ik nam het programma op, omdat ik niet live kan kijken. En opeens had ik er vier op de HD-recorder staan. Ik keek dus niet. Ik merkte dat ik het gewoon niet interessant genoeg vond, niet genoeg diepgang, niet genoeg nieuwe informatie. Eigenlijk kan het me niks schelen, bedacht ik. Dus heb ik alle vier de afleveringen gewist en ik stop met kijken. Michael Palin: hij laat me koud.

Moraal van dit verhaal: ergens niet naar kijken kan je een hoop tijd opleveren. Kijk dus niet uit gewoonte, maar alleen als je het echt leuk vindt.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 11 september 2008


Geplaatst in de categorie: reizen

2.8 met 9 stemmen 491Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lezer
Datum:
11 september 2008
Ik ben dezelfde mening toegedaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)