Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kattenklets

De kat die Komo heet, kijkt afwachtend omhoog. Hij negeert het bakje waar net een handvol ‘hoogwaardige’ brokjes in zijn geschud. ‘Nature’s welness, Good for life’ meldt de dik met marketingklets gevulde bijsluiter. En verder:
Hoogwaardige eiwitten en vet uit Noorse zalm;
Toegevoegde vitaminen en mineralen plus de vitaminen uit wortels, tomaten en bladgroente ter ondersteuning van het immuunsysteem;
Speciale vezels uit bietenpulp en appels voor een gezonde spijsvertering;
voedzame graansoorten zorgen voor energie en vitaliteit.
€10 per kilo!
Komo, blijft me strak aankijken: ‘komt er nog wat van?’

Het meisje van de dierenwinkel zegt dat duur kattenvoer beter is dan goedkoop spul. “Daar gaat zijn vacht van glanzen en hij poept er minder van. Echt, andere klanten zien dat de kat er van gaat stralen”.

Maar Komo doet het niet beter op brokjes samengeperste Noorse zalm. Komo leeft alleen op als de baas gedroogde ham op zijn brood legt, of verse vis met hem deelt. Kattenbrokken zijn er bij gebrek aan beter.

Het meisje van de dierenwinkel waarschuwt dat je een kat niet alles kan voorzetten, dat er in het korte spijsverteringssysteem veel te weinig bacteriën zitten om te verstouwen wat mensen naar binnen werken.

Het zal Komo worst wezen. Hij scharrelt altijd wel wat bij elkaar op straat: een afgekloven karbonaadje, sate-van-gisteren uit een studentenhuis en als het meezit een vogel of een muis. Drinken doet hij het liefst uit de plas op het dak en niet uit het frisse schaaltje in de hal.

Kom bij Komo niet aan met praatjes over vitaminen en uitgebalanceerde voeding.
Kip, graag. Bij voorkeur Thais.
“Komt er nog wat van!?”

Schrijver: harry van dooren, 13 september 2008


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 5 stemmen 337Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)