Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Rita Verdonk door links in zwaar weer.

In het weekend dat Rita Verdonk in huiselijke kring haar 53e verjaardag viert, is bekend geworden dat Rita door de linkse kerk in Nederland is afgetroefd en afgeserveerd.

Meteen nadat ze de VVD had verlaten heeft links Nederland de gestudeerde koppen bij elkaar gestoken om ijzeren Rita een halt toe te roepen.

Naar analogie met Al Quaida in de VS, dat met enkele mensen en met bitter weinig geld de VS op 11 september 2001 op een ongelofelijke manier op haar grondvesten deed schudden, besloot de denktank Rita van dichtbij aan te pakken met minimale middelen.

Ideologische discussies zouden totaal geen zin hebben: het domme klootjesvolk zou achter deze flinke tante, die de asielzoekers - veelal economische gelukzoekers en gevluchte misdadigers – tot haar aftreden als minister een halt wist toe te roepen, blijven staan.
En principiële debatten in de Kamer onder leiding van de tegenwoordig heel parlementaire Pechtold zouden ook geen zoden aan de dijk zetten door permanente afwezigheid van de succesvolle premier-in-spe die ‘in het land’ de afdelingen moest opstarten.

Men besloot een cabaretier in te huren, die het vertrouwen van Rita moest winnen en daarna van binnenuit de zaak zou opblazen.

Men besloot twee ijzers in het vuur te steken: de ervaren Wim de Bie (zijn sporen verdiend als aangever van de legendarische Tedje van Es) en de succesvolle Owen Schumacher (Koefnoen) werden gevraagd en hadden tijd. Rita kon dan kiezen aan wie zij haar hart zou verpanden.

Wim de Bie presenteerde zich als een afvallige VVD’er Jan Talen uit Staphorst, een ongeloofwaardige combinatie, waarvoor Rita ook niet koos. Zijn snor net iets te groot, zijn woorden net even te vulgair, zijn ambitienivo net even te hoog.

Nee, Rita koos voor Owen Schumacher in de succesvolle vermomming van Ed Sinke (codenaam uitgevonden door oud-PvdA-voorzitter Felix Rottenberg: ‘we zullen die Rita torpederen en tot zinken brengen’), die een ondernemer moest voorstellen mét een vriend, mét een eigen bedrijf en mét veel geld.
Om jaloezie bij Rita’s man te voorkomen werd gekozen voor een homofiel typetje, dat Owen heel goed kon neerzetten. Alhoewel in het rode nest gevreesd werd dat Owen, die normaal gesproken liever heteroseksuele politici speelt (waarbij hij bekende Nederlanders persifleerde zoals Frank de Grave, Gerrit Zalm en Jan Peter Balkenende), wel een beetje overdreef omdat hij met met zijn constant opgetrokken bovenlip een te vals-nichterig beeld neerzette.

Ook zijn geelachtige pruik pakte in het licht van de Nova-lampen op 9 september niet helemaal goed uit en ‘Ed’ moest enigszins op de achtergrond blijven uit angst dat die ego-tripper Jeroen Pauw hem het gevalletje van zijn hoofd zou trekken.

Maar toen had Owen/Ed zijn vernietigende werk al gedaan.
De kiezer is na de LPF-ellende allergisch voor gekrakeel en daar heeft Owen goed voor gezorgd. Klasse.
Van binnenuit kon hij het fregat Rita Verdonk tot stilstand brengen.
Heel slim van de linksen (typisch links!) om geld weg te halen bij Rita in plaats van het te brengen...
En als Rita daar dan wat van zou zeggen, dan zouden haar kansen verdwenen zijn.

En zo geschiedde!

TON van Rita is gekelderd in de opiniepeilngen tot marginale getalletjes: zij doet nu echt niet meer mee.
Dankzij de glansrol van Owen Schumacher...

Schrijver: Dagschrijver, 19 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

3.6 met 8 stemmen 388Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)