Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verplichte feestjes

Vandaag las ik in De Pers hoe de cultuur van vrijgezellenfeestjes oprukt. Het kan niet op en het moet steeds gekker en verder. Om aanstaande bruid en bruidegom te verrassen worden alle registers flink opengetrokken. Je zult weten dat je in het huwelijksbootje stapt. Geniet er maar eens goed van dat je de laatste dag voor je huwelijk ‘vrij’ bent. Dus kom op, met zijn allen naar Parijs! Voor 800 euro per persoon naar Disney World, met wat rare opdrachten voor de bruidegom die zich moet verkleden als feestvarken. En daarna effe uitvieren in een stripteasetent. Wee je gebeente als je afzegt want DIT IS LEUK.

Het rare is dat iedereen die ik individueel spreek dit soort overgeorganiseerde feestjes maar niets vindt. Maar ja, je durft je er niet aan te onttrekken uit angst om buiten de vriendengroep te vallen. Of om te worden afgeschilderd als iemand die zo gierig is dat hij niet eens een paar honderd euro over heeft om het feestje van een goede vriend op te fleuren.

Ook bedrijfsuitjes vallen in de categorie van verplichte feestjes.
Om de een of andere reden lukt het mij niet om de personeelsvereniging (PV) van mijn bedrijf over te halen tot de genietingen van een voettocht door bos of duin, met halverwege een heerlijke boerenpannenkoek in een eenvoudige herberg. Dus moet ik elk jaar met alle collega’s een bus in op weg naar een niet echt leuke cabaretshow met diner na. Of naar een alpenhut waar we verkleed als Tirolers moeten jodelen. Hiep hoi.

Vorig jaar had het bedrijfsuitje een surprisebestemming gehad. Ik heb het geweten, want na een busreis van twee uur, onderbroken door koffie met gebak, kwamen we in een Party Centrum. Omdat ik geen enkele lust had om als een bezetene rondjes te draaien in een skelter, belandde ik bij het enige alternatief: paintballen. Onwetend van de ramp die mij wachtte, bleek dat men mij van alle kanten beschoot met klodders verf. Verrassend, dat wel. Volgend jaar wil men het wat grootser aanpakken. Er worden nu op de kantoortuin plannen gesmeed om te gaan snowboarden in Oostenrijk. Ik legde alvast een bedragje opzij bij een IJslandse bank om de steeds forsere eigen bijdrage voor dit uitje te kunnen betalen.

Er zijn ook lieden die echt heel gelukkig worden van verplichte vrijgezellen party’s en bedrijfsuitjes. De evenementenbureaus die dit allemaal organiseren varen wel bij dit cultuurtje. Het is te hopen dat ze hun aandelen op de internationale beurzen gaan aanbieden. Dan kan iedereen die last heeft van de beurscrisis zijn geld steken in de verplichte feestjes business. Je zult zien: in no time staan alle beurzen fors in de plus.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 21 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 9 stemmen 359Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)