Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kat niet doodrijden? Bekeuring!

Bij tijd en wijlen is wat men zoal in de kranten schrijft toch komisch. Soms overstijgt het komische nieuws, in deze tijden van oorlog, voedsel- en kredietcrises zelfs bijna het treurige nieuws. Zo berichtte deze week een krant dat een man voor de rechter moet verschijnen, omdat hij een kat NIET doodgereden had.

Toen ik de kop zag was ik in eerste instantie zeer verontwaardigd. Maar die verontwaardiging maakte al snel plaats voor hilariteit. Wat was het geval? Een man had voor een rood verkeerslicht gestaan, en toen het verkeerslicht op groen sprong zag hij een kat over het zebrapad lopen, waarop hij keurig wachtte tot de kat veilig aan de overzijde was. Niets geks zou je zeggen.

Een oplettende ambtenaar in functie ging daarop echter op de man af en gaf hem een bekeuring, wegens het niet naleven van de wegenverkeerswet: bij groen is men immers verplicht door te rijden. De man, daarop zeer verbaasd, kon praten als Brugman maar de agent bleef erbij: wet is wet.

Omdat de bekeurde nu weigert om zijn boete te betalen moet hij binnenkort voor de rechter verschijnen. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt.

Voor de persoon in kwestie zal deze situatie natuurlijk best vervelend zijn. Maar dankzij dit soort mensen lees ik toch iedere dag weer met plezier mijn krant, op zoek naar dát ene bericht dat mijn lachspieren aan het werk zal zetten.

Schrijver: Jaap van der Heijden, 18 februari 2009


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 10 stemmen 566Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)