Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Straf

Beng! Van het ene op het andere moment onderuit. Glad ijs, overmoed, te hard geschaatst, te veel risico in de bocht? In ieder geval even niet nagedacht. Domme pech, dommigheid of iets daar tussenin. In een reflex stak ik mijn hand uit. Zonder te kijken, zonder te voelen, besef ik dat het serieus is. Toch een voorzichtige blik. Jawel, die anders zo soepel draaiende hand hangt er nu als een zwabberend kippenpootje bij. Dit moet een polsbreuk zijn en niet zo’n klein beetje ook. De gevolgen van die luttele seconden beginnen langzaam door te dringen. Mijn geplande dagindeling gaat veranderen. De komende weken zal mijn dagelijkse leven er anders uit gaan zien. Ik ga in het netwerk van de medische molen terechtkomen.

Dat begint met dokter één in plaats één. Niet mijn woonplaats, die is te ver weg en het is al laat op de dag. Dokter één kijkt somber. Vraagt waarom ik niet naar mijn woonplaats ben gegaan. Kijkt nog eens naar de pols, mompelt wat en gebaart dat ik kan plaatsnemen op het bed. Hij heeft een methode om de hand weer aan de pols te krijgen. Met verdoving, een beetje pijn en foto’s voor de collega in mijn woonplaats.

Dokter twee bekijkt de foto’s een dag later ook met een sombere blik. “Niet helemaal goed gedaan. Dit kan beter, we gaan het opnieuw doen”. Dezelfde verdoving, nog meer foto’s en veel meer pijn. En daarna direct door naar de wachtkamer van de gipskamer. Daar zitten we met z’n tienen. Bedeesd, nadenkend, toch ook een beetje lacherig, want we ondergaan hetzelfde lot. We hebben een band. Een man steekt af en toe zijn hoofd om de hoek. Kijkt rond met een strenge blik in zijn ogen. Als een rechter kijkt hij zijn verdachten aan. Roept een naam en wijst naar een open deur. “Ga zitten. Zo, dat ziet er niet zo mooi uit voor je”. Hij bekijkt de foto’s, verzamelt materiaal om een oordeel te vellen. Hij aarzelt even, wrijft met zijn hand over zijn kin. Kijkt nog eens naar de foto’s en komt tot een besluit.
“Voor u zes weken gips”.

Schrijver: Rob Chevallier, 8 maart 2009


Geplaatst in de categorie: sport

3.7 met 3 stemmen 262Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)