Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verstandhouding

“Goedemorgen!”, zegt de man achter de balie in de het benzinestation. Hij kijkt mij indringend aan. Oeps, vergeten. Ik was even in gedachten en probeerde tussen het plastic in mijn portemonnee mijn creditcard te vinden. Ik ken ‘m wel, die ouwe brompot, hoewel ik ‘m maar één keer per maand zie, een paar minuten. We knikken altijd beleefd naar elkaar en wensen elkaar goedemorgen, want ik tank bijna altijd ’s morgens. Ik tover een grote glimlach op mijn gezicht; “Ook goedemorgen.”

Een beetje gelijk heeft-ie wel, die harde werker. Je zult maar de hele dag achter zo’n balie moeten staan, bedenk ik me terwijl we ons routinewerk doen. Zwijgend, zelfs een praatje over het weer is overbodig. Ik heb m’n betaalkaart gevonden, tik de code in en geef mijn pasje van de benzinefirma. De man heeft verder ook niets te vertellen en rommelt wat met zijn kassa en mijn klantenkaart. Hij reikt de kassabon aan. ‘Hier even uw handtekening.” Dat zegt-ie altijd op dezelfde manier. Op dat moment piept mijn gsm. In een reflex grijp ik naar mijn broekzak. Ow, vergeten dat rotding uit te zetten. Ik ben nog niet aan het werk, dus dan wil ik ook niet lastig gevallen worden door bellers.

Vanuit mijn ooghoek zie ik hoe het gezicht van de man heel even verstrakt. Snap ik, want ik heb de nieuwe reclamecampagne gezien. Daar staat een meneer aan een balie gezellig te kletsen met die mobiel aan zijn oor. Ondertussen rekent hij iets af, zonder een blik te wisselen met de man achter de balie. Snel druk ik in mijn broekzak die gsm uit en plaats in één moeite door mijn handtekening. De man ontspant, maar zegt niets. Zwijgend pakt hij de getekende kassabon en geeft mij de ongetekende versie. Ik pak ondertussen een folder mee van de balie. Heb ik waarschijnlijk al, maar ik stel mij voor dat hij het wel leuk vindt als ik die folder pak. Ik ben dan toch een klant die net een beetje meer belangstelling toont. Denk ik.

Ik berg folder en portemonnee op. Dan kijken we elkaar weer vriendelijk aan en wensen elkaar nog een prettige dag. Dat hoort er ook bij, vinden we.

Schrijver: Rob Chevallier, 23 maart 2009


Geplaatst in de categorie: overig

3.6 met 7 stemmen 1.031Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Simone
Datum:
24 maart 2009
Email:
meelsim1gmail.com
Leuk dat je zo'n momentje van de dag zo prachtig weet te verwoorden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)