Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De media

De media is asociaal. Dat betoogde Gerrie Ruijmgaart, beter bekend als pa Tokkie, denkend dat media enkelvoud is. Hij lijkt Louis van Gaal wel. Die zegt ook altijd dat de media iets heeft gedaan, of dat de media iemand kan maken of breken. De Tokkies kan erover meepraten. Vier partijen, die de familienaam associeerden met dergelijk gedrag, worden aangeklaagd door de Amsterdamse familie. In totaal gaat het om tweehonderdduizend euro. De Tokkies wil af van de associatie met asociaal gedrag; de media moet ophouden!

De familie wil vijftigduizend euro van de Van Dale. Het woord 'tokkie' werd opgenomen in het woordenboek (eh, zou Ruijmgaart een exemplaar hebben?) en is geassocieerd met asociaal gedrag. Van tijdschrift Nieuwe Revu wordt een halve ton geëist omdat het blad de Amsterdamse familie vergeleek met de familie Flodder. Asociaal, zo’n vergelijking. Hoe durft de media!

Ook de gemeente Rotterdam heeft een claim van vijftigduizend euro aan zijn broek hangen, vanwege de tokkietoets. De gemeente wil dat nieuwe huurders aantonen dat zij van onbesproken gedrag zijn voordat ze een huurwoning kunnen betrekken. Die toets werd door Rotterdam tokkietoets genoemd, met een kleine ‘t’. De laatste vijftigduizend euro eist de Tokkies van een sauzenfabrikant die een tokkiesaus op de markt wilde brengen. Asociaal lekker, had mij een leuke slogan geleken.

Ruijmgaart was uitgenodigd in het mediaprogramma 'De leugen regeert' om lekker leeg te lopen. Dat deed hij dan ook ten volle: alle media kreeg van hem een dik pak slaag. Hij benadrukte voor de zekerheid nog maar even dat het hem niet om het geld ging. Voor je het wist, zette de media hunnie weer neer als geldwolven. Want zo werkt de media.

Schrijver: Quirijn Metz, 28 april 2009


Geplaatst in de categorie: taal

3.6 met 9 stemmen 365Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)