Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Humor en seks

Komt een man bij de dokter.
‘Dokter ik wil het vaker doen, maar mijn vrouw niet.’
‘Hoe vaak meneer?’
‘Drie keer dokter.’
‘Nou meneer dan vraagt u nogal wat, want drie keer per week is meer dan het gemiddelde.’
‘Per week? Maar dokter, ik wil drie keer per dag!’

Bovenstaand probleem komt zelden voor. Recent onderzoek toonde aan dat ‘we’ het in ons land 2,2 keer per week doen. Japanners zijn niet zo op seks belust met slechts 1,4 wekelijkse keertjes. Blijkt weer dat hard werken niet altijd gezond is. In Europa paren de Grieken het vaakst met 2,7 keer per week. Ze zijn erin geslaagd de Fransen te passeren die op 2,4 bleven hangen. Het ‘op zijn Grieks’ doen zal naar aanleiding van dit onderzoek wel in populariteit stijgen, denk ik. En hoe scoren de Eskimo’s?

Met die twee komma twee keer zit ik wel in mijn maag. Als goede vaderlander moet ik tenslotte op die score uitkomen. Mijn vrouw en ik doen dan ook ons best. Twee of drie keer per week is voor ons een peulenschil, maar die komma twee – hoe pak je dat aan? Wat een kommaneuker zou je als lezer kunnen denken, maar de lezer zie ik het ook niet doen. Oké, op jaarbasis vallen natuurlijk de ongestelde weken eruit. Ziekte, stress en ruzie halen het seksgemiddelde ook omlaag. Dus ga je veiligheidshalve op vijf zitten. Jeetje, deze column mag niet te lang worden want ik moet zo weer aan de bak.

Natuurlijk hebben ze mij ook ditmaal overgeslagen. Zo gaat dat bij elke belangwekkende enquête. In mijn mailbox vind ik een ander soort vragen. Over welk merk koffiezetapparaat ik overweeg aan te schaffen. Of uit hoeveel pagina’s een dagblad zou moeten bestaan. Gisteren verscheurde ik een set formulieren met honderd zeventig vragen naar mijn verwacht gebruik van spaarlampen. Maar geen vraag, laat staan een antwoord, over seks. Ook mijn buren, vrienden en familie kregen geen vraag. Geen mij bekend paar deed mee.
Ook niet trouwens aan dat andere opmerkelijke onderzoek dat pas werd bekendgemaakt. Uit een enquête van Intomart blijkt dat Nederlanders humor belangrijker vinden dan seks. ‘Humor’ staat in die rangorde op een derde plaats achter ‘een goede gezondheid’ en ‘een gelukkig gezinsleven’. Maar voor ‘lekker eten’ en voor ‘seks’ dus.
Dus dat is het! Daarom scoren Nederlanders zo laag op de Europese seksfrequentielijst. Wel stiekem grapjes maken met elkaar maar eens fatsoenlijk uitgebreid vrijen - ho maar.
Paul de Leeuw is populairder dan Goedele Liekens.
Beste landgenoten, als dat zo doorgaat met lachen gieren brullen dan pakken we die Grieken nooit.
En de Eskimo’s? Ze giechelen. Ja, ook tijdens het vrijen. Daarmee tonen ze aan dat humor en seks prima samengaan.


Zie ook: http://www.tenpages.com/manuscript/OPEN-BOEK

Schrijver: George Knottnerus, 15 mei 2009


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 25 stemmen 1.552Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)