Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Risicokleuter

Ik maak mij ernstig zorgen om mijn zoon. Hij is pas vier, maar hij staat nu al in de Verwijsindex voor Risicojongeren. Het begon met die nepsigaretten. Waar hij ze vandaan haalde weet ik niet. Ik vermoed dat er een dealer op zijn school rondloopt. Hoe dan ook, in mijn huis geldt een algemeen rookverbod, dus ook voor nepsigaretten. Maar m'n zoon zet steeds treiterend een asbak op tafel en als ik er even niet ben ligt daar een nepsigaret bij.

Vorige week belde een man uit de straat aan. Een gewone, respectabele, nette man, zoals ik. "Uw zoon heeft een vergrijp begaan", zei hij. "Hij heeft mijn dochter geslagen. Zomaar op straat."
Ik begreep meteen de ernst van situatie. Want ik had mijn zoon al eens zien rondlopen met een waterpistool. Dus ik nodigde de man uit om binnen te komen, om samen te werken aan een oplossing. Die vonden we. We stelden een gebiedsverbod in. Dat hebben we gemeld bij de politie.

Maar gisteren sloeg mijn zoon terug. Ik had op zijn slaapkamer al eens een boekje gevonden met een tekening van een meisje zonder kleren aan. Hoe hij nu weer aan dat boekje komt is mij een raadsel. Misschien gekregen van een onschuldig persoon. Want het boekje lijkt op een leesboekje, zoals alle andere. Behalve die tekening dan. Ik vind dat dit soort tekeningen allemaal verboden moet worden.

Want mijn zoon komt steeds vaker met rare praat thuis. Dan heeft-ie het over meisjes, over geslachtsdelen, ja, zelfs openlijk over hoe mannen en vrouwen 'het' doen. Op z'n computer heb ik tot nu toe gelukkig nog niks gevonden, behalve een programma over doktertje spelen. Leuk programma voor kinderen vanaf vier jaar, geslachtsdelen worden decent behandeld, dus okee.

Maar mijn zoon heeft nu een meisje betast, een klasgenote. Dat is een zeer ernstige zaak. Ik heb in overleg met het hoofd van de school maatregelen genomen. Hij is van school verwijderd. Het gebiedsverbod is uitgebreid. Ik ga er ook voor zorgen dat dat computerprogramma in Nederland verboden wordt.

En mijn zoon is dus opgenomen in de Verwijsindex. Vier jaar en nu al een risicojongere.

Schrijver: Rob Chevallier, 13 juli 2009


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 5 stemmen 264Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)