Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kijk es naar je eigen

Gemopper op het kabinet is niet van de lucht. Geklaag over hoge prijzen en belastingen gaat maar door. Ook ‘die rare in de straat’ en ‘de collega’ zijn gewilde objecten. Vooral als ze er even niet zijn.

Tellen we de eigen zegeningen? Beseft de inwoner van Nederland wat geluk is? De klagers over de regering zijn vaak dezelfden die ook al boos waren op het kabinet Kok. Of op het kabinet Lubbers. Straks zullen ze weer witheet worden op een volgende regering. Wie weet op het kabinet Wilders, de regering Pechtold of de ploeg Kant.

Een steeds groter groeiende groep mensen in Nederland is boos. Het lijkt erop alsof het een besmettelijke ziekte is. Even gevaarlijk als de Mexicaanse griep, vrees ik. De ene boze steekt de andere nog niet boze aan totdat hij of zij mee gaat zitten vitten. Gelukkig heeft het virus mij nog niet te pakken.

Wat is er nou aan de hand?
Een regering doet haar best om de 5 procent vrije ruimte die zij heeft in te vullen. De overige 95 procent wordt bepaald door het bedrijfsleven, de rest van de wereld en de natuurkrachten. Die regering is gekozen door hetzelfde boze volk dat telkens weer mag kiezen. Na die verkiezingen komt steeds weer die verdraaide Balkenende als winnaar uit de strijd. De mensen zijn boos op de politicus die zij zelf gekozen hebben.

En wat hebben de boze burgers nou?
Ze zijn vrij.
Om te denken wat ze willen. Te kunnen zeggen en schrijven wat ze denken. Ze mogen liefhebben, trouwen en scheiden. Er staat vaak een auto voor de deur, altijd een fiets. ’t Is waar: de buurman heeft twee auto’s en waar doet ie het van? Maar ze hebben toch een lekvrij dak boven het hoofd, een parasol op het balkonnetje, een kacheltje dat brandt in de winter en…brood in de trommel. Bovendien hebben ze een buis. Kan ook een lcd-scherm zijn. Daarop is altijd wat te beleven.
En wat doen ze?
Ze zijn boos.
Pendelend tussen de McDonalds en de Bijenkorf lopen ze zich op te winden.
Boos op Balkenende.
Boos op Bos.
Boos op Brussel.
Boos op de buren.
Boos over de brandstofprijs.

‘Kijk es naar je eigen’, zei mijn klasgenootje als ik hem verwijten maakte.
Beste medemens, vergal je leven niet en heb er es zin an.
Goh, wat ben ik kwaad op die boze burgers.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 24 juli 2009


Geplaatst in de categorie: woede

4.3 met 12 stemmen 565Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
24 juli 2009
Mee eens. Als er een enquete wordt gehouden over geluk, dan zegt zowat elke Nederlander dat hij gelukkig is. Maar de commentaren op internet en andere media spreken een andere taal. Je hebt nog nooit zo'n stel mopperende zeurkeutels bij elkaar gezien met als opperhoofd Jan Mulder.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)