Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Blote basten parade

Dat belooft wat! De Canal Parade 2009. Morgen steekt zij van wal vanaf het Westerdok in Amsterdam. Thema dit jaar is ‘Extraordinary’. En dat wordt het.
Het kabinet vaart mee met minister Plasterk als boegbeeld. Hij zal - vermoedelijk slechts in een hoed getooid - op de voorplecht staan van zijn OCW-boot. De boot van de gemeente Almere zit ingeklemd tussen het Heilige Bootje van roze gelovigen en de Lesboot. Insiders zijn bevreesd dat burgemeester Jorritsma – enthousiast pleitbezorgster van de homo zaak - solo gaat en uitbreekt. In dat geval kan zij in aanvaring komen met de Defensie-boot. Het zou sneu zijn als zij kapseist. De homo militairen mogen dit jaar voor het eerst meevaren in uniform. Dat zullen zij niet graag uittrekken, zelfs niet om een homo-bobo te redden.

Natuurlijk zullen wij ook van de partij zijn. Zelf overwoog ik de columnisten van Nederlands.nl te vragen om samen een boot te huren. Helaas zaten de kanalen te vol en kon er volgens organisator ProGay geen roeibootje meer bij. Dus heb ik aangemonsterd bij de Blote Basten Boot. Hierin zitten de mannen die door Beekse Bergen zijn uitgesloten. Ze mogen van de directie van het safaripark niet meer halfbloot loslopen. ProGay heeft hen last-minute een boot ter beschikking gesteld.

Dit jaar zal er ook vanaf Slotervaart een boot afvaren. Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch komt er voor terug van zijn vakantie in Marokko. ‘De bewoners moeten er bij zijn’ zei Marcouch. Dat zal toch een mooi beeld geven: al die Marokkaanse Nederlanders die de homo boten komen toezwaaien. Kan er – please beste ProGay – niet nog één klein bootje mee? Vol met allochtone homo’s ? Moslima lesbiennes niet te vergeten? Atef Salib, eigenaar van Habibi Ana, de enige Arabische homobar ter wereld, steunt dit idee van harte. De Marokkaans-Nederlandse rapper Kami-Kazi zegt: ‘Ik heb veel aanhang. Als ik zeg fuck de homo’s gaan mijn fans die boodschap overbrengen. Maar ik kan ook een positieve boodschap de wereld inbrengen over homo’s. Dat pikken de fans ook op.’
Tjonge wat een macht heeft die man. Kan Job Cohen hem niet alvast laten ridderen?

Mijn mobieltje gaat. Het is de kapitein van de Blote Basten Boot. Of ik er bezwaar tegen heb dat er wat vrouwen meevaren?
‘Nee’, zeg ik, ‘als ze zich maar aan de dresscode houden.’
‘Ook niet als ze uit Mexico komen?’ vraagt hij. O, denk ik, nou moeten we oppassen. Met dat Mexicaanse griepvirus kun je nooit weten. Gelukkig heb ik teletekst aan. Daarop lees ik dat de bajesboot overbodig is geworden. Dat is wat voor die Mexicaanse lesbiennes. Zo’n boot is perfect geïsoleerd.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 31 juli 2009


Geplaatst in de categorie: feest

3.9 met 8 stemmen 397Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)