Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Huh, zijn we in Sidney?

Wie zegt Sidney denk natuurlijk aan die grote bekende Australische stad (niet de hoofdstad natuurlijk, want dat is Canberra). Een Nederlandse grootvader en kleinzoon dachten dat in ieder geval wel toen ze een vlucht boekten en vervolgens in het vliegtuig stapten.

Eenmaal geland vonden ze het toch best koud. Typisch dachten ze, in het boekje over Sidney hadden ze immers toch echt gelezen dat het er mooi weer zou zijn. Toen ze vervolgens met hun in Nederland gewisselde Australische dollars iets op het vliegveld wilden kopen kwam de spreekwoordelijke aap uit de mouw: ze waren niet in het Australische Sidney belandt, maar in de Canadese plaats Sidney. Daar stonden ze dan met hun zomerse kleding en met hun Australische dollars.

Erg lullig voor deze, vast sympathieke, mensen. Dit verhaal staat echter niet op zichzelf. Het schijnt dat er vaker mensen naar het verkeerde Sidney zijn afgereisd. Met enige regelmaat hoor je de laatste tijd meer verhalen over mensen die zich topografisch vergissen. Zo stond er vorige week nog in de krant te lezen dat een Antwerpse man boodschappen met zijn auto wilde halen en door de politie in Friesland (!) van de weg werd gehaald omdat hij verdwaald bleek te zijn. Het is nu eigenlijk wachten op de eerste gevangenen die naar een strafkamp gebracht moeten worden in Siberië en die per ongeluk in het Drentse gehucht Siberië terecht komen.

Is er een oplossing voor dergelijke topografische vergissingen?
Ja, die is er! Weg met de TomTom en gewoon weer echte topografielessen geven op school.

Schrijver: Jaap van der Heijden, 12 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: school

3.8 met 11 stemmen 661Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)