Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Crisis, crisis en nog eens griep

Nederland heeft vakantie. Nou ja, het zit er voor veel al weer bijna op. Voor mij niet, ik ga vandaag nog een week naar New York. De vakantieperiode is altijd een mooie tijd om terug te kijken op de afgelopen periode. Eigenlijk zijn mij maar twee dingen bijgebleven als ik terugdenk aan de afgelopen maanden. Dat zijn de economische crisis en dat is de Mexicaanse griep, die we eerst met z'n allen de varkensgriep noemden.

Beide actualiteiten zie ik bij 80 procent van de mensen op het voorhoofd gegrift staan als ik door een willekeurige straat loop. Iedereen is in de ban van de crisis en van de griep. Toch weten bijna al die mensen niet wat er nu echt aan de hand is. Er is iets met de economie, maar niemand weet echt wat er dan is, maar ja op televisie en in de krant zeggen en schrijven ze er veel over dus het is allemaal heel erg!
Voor de griep geldt eigenlijk hetzelfde. Als ik een willekeurige vrouw van middelbare leeftijd zou vragen wat er nu zo speciaal aan de Mexicaanse griep is, moet zij mij aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het antwoord schuldig blijven.

Tsja, we verkeren in crisis en we krijgen allemaal griep. Ellendiger kan het eigenlijk niet zou je zeggen. De gemiddelde Nederlander is vast een doodongelukkig mens. Nou, dat valt best mee. We gaan nog steeds op vakantie en we slikken nog steeds een pijnstiller als we wat pijn in ons hoofd hebben.
Het valt eigenlijk allemaal best mee, toch?

Schrijver: Jaap van der Heijden, 19 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 2 stemmen 258Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)