Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geen ruzie in de PvdA Oldambt

Op 18 november zijn er verkiezingen in Oldambt. Oldambt is een nieuwe gemeente die bestaat uit de voormalige gemeenten Winschoten, Reiderland en Scheemda. De bekendste plaats is wellicht Nieuweschans omdat het de grensplaats is waar veel noorderlingen Nederland verlaten op weg naar Bremen of Berlijn.

Wat weinigen weten en nog minder mensen beseffen, is dat mensen in Oldambt al maanden bezig zijn met die verkiezingen.
Eerst moesten drie afdelingen van diverse politieke partijen worden samengevoegd: PvdA, CDA, VVD en ga zo maar door. Daarna moest een programma opgesteld worden en een lijst geschreven. Dat kan allemaal strijd opleveren.
Bij de PvdA is het echter bijzonder harmonieus gegaan. Dat is wel bijzonder is, omdat iedereen weet dat er een heleboel raadszetels en wethoudersplaatsen moeten worden opgegeven. In de eerste plaats omdat er gewoon minder zijn en in de tweede plaats omdat de PvdA gaat verliezen bij de verkiezingen.

Tenzij een wonder gebeurt, maar daar geloven sociaaldemocraten niet in. Dat is meer iets voor het CDA en de ChristenUnie. Sociaaldemocraten geloven meer in hard werken.

Eén van de vrijwilligers van Oldambt was tamelijk bitter over de pers. ‘Als er iets aan de knikker is, krijgen we aandacht, maar als het goed gaat, lees je nooit iets over ons.’
En hij heeft gelijk.

Want wie wil nu weten dat het goed gaat? Daar verkoop je toch geen kranten mee? Welke krant durft nu een kop te plaatsen: ‘Geen ruzie in de PvdA’.

En toch zou je haast geloven dat, gezien alle koppen die wel in de krant geplaatst worden, ‘geen ruzie in de PvdA’ juist het nieuws zou zijn. Maar helaas. Dat is niet zo. In bijna heel Nederland is er geen ruzie in de PvdA.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 27 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 223Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Frank
Datum:
28 augustus 2009
Email:
Frankdwars.org
Ach ja. Die PvdA. Vergane glorie, hoor.

Maar ik vermoed dat ze in de gemeente Oldambt nog wel een paar jaartjes meekunnen. Dat zegt de naam eigenlijk al.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)