Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Chinese moordenaar

De nazomer brengt voor de buitenmens ook nadelen met zich mee. Onder de douche voel je ineens een pluisje dat niet los laat. Je ontdekt dat het dingetje zich vasthechtte in je huid. Ja hoor, een teek. Zet er een pincet op tot diep in je vlees, een halve draai en – krak – trekken maar. Teek met kop en al verwijderd. Even nadeppen met ether of alcohol en klaar is kees. Als je na een dag of wat een rode ring om het wondje ziet, ren dan naar de dokter.

Dan schiep God ook de mug. Zweden is een waar paradijs. Wat een ruimte, wat een uitgestrekte wouden vol elanden. En wat een meren – talloze, met triljarden muggen in elk plasje. We liepen destijds op het heetst van de dag. ’s Ochtends en ’s avonds drongen de muggen die om je heen zwermden namelijk en masse tussen de naden van je kleren. Nu kon je je huid met tape, sjaals en wollen sokken aardig afdekken, maar een mens moet toch ademen en rondkijken. Dus krab je je eenmaal in je slaapzak - anti muggenolie ten spijt- het ongans.

Een ander stekelig karakter is de wesp. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Van de onschuldige graafwesp tot en met de Chinese moordenaar…pardon hoornaar. Deze drie centimeter lange superwesp is meegelift met een vrachtschip. Ze maakt momenteel Zuid Frankrijk onveilig. Maar de gewone wesp is ook geen lieverdje. Helaas word ik veel gestoken door de geelzwarte dames. Zelfs presteerde ik het eens om tijdens het verspringen een wesp te scheppen in de linkerpijp van mijn korte broek. Het tafereel wat zich daarna ontspon is te pijnlijk voor woorden. Wel wil ik vermelden dat dertien steken voor één wesp die zich bekneld voelt een peulenschil is. Word je door een wesp gestoken, dan is er een succesvol recept: zuig het gif ferm uit de wond en spuug dit uit.

Een bij is andere koek. Ze steekt maar één keer om de simpele reden dat ze erna het loodje legt. Ze laat haar angel in de huid van de gestokene achter en vliegt heen om te sterven. Na de steek moet je zo snel mogelijk de angel uit de huid wippen. Anders pompt die het gif onophoudelijk in het wondje. En voor de zekerheid zuig je het wondje weer uit natuurlijk.

Helaas kun je ook binnenshuis gestoken worden. En niet alleen door beessies. Midden in een gesprek met een ander bijvoorbeeld. Of door een rotopmerking van je baas. Tijdens een vergadering kunnen zelfs steken onder water worden uitgedeeld.
Mijn advies: uitzuigen dat gif en lekker uitspugen. Geen centje pijn.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 4 september 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

4.8 met 12 stemmen 591Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)