Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tussen droom en daad

Gisteren zag ik in een winkelstraat prachtige witte dameslaarzen op een hak van zeker zeven centimeter. Daarboven een stel gebruinde benen, een plooirokje tot boven de knie en een vrouw die de rest van het plaatje compleet maakte, ik schat ze 85 C. En ik zag ook mannen, die omkeken naar dat plaatje. Naar het stukje vlees tussen laars en rok, hooguit 20 centimeter, terwijl de afstand tussen droom en daad almaar groter werd. En vrouwen die hetzelfde deden, terwijl ze beseften dat ze altijd moeten nastaren en nooit nagestaard worden. Je zag het aan hun blik en de afgunst die hij uitspuwde. Niet alleen van Vogue en Elsève krijgen ze complexen, ook van een onschuldige zaterdagse winkeldag in de herfst.

En dus dragen alle vrouwen tegenwoordig laarzen. Al zouden de meeste er beter niet mee beginnen. Zij zullen nooit sexy zijn, zeker niet als ze boven die laarzen hun witte, belabberde knieën laten zien en erboven een rok dragen die uitschreeuwt dat hij om de verkeerde heupen zit. Nee, dan maken we beter duidelijke afspraken.
Wie niet gemaakt is om op hakken te lopen, moet er ook niet mee beginnen onder het mom van ‘het is mode’ en in de hoop ook eens nagestaard te worden. Zij moeten ook geen zotte kosten doen om rokjes te kopen, laat staan ze te dragen als ware het een nieuwe wind in hun leven, want wij mannen, wij trappen daar niet in.
Wij willen diversiteit.
Wij willen vrouwen met laarzen waar we naar omkijken en vrouwen zonder laarzen waardoor we niet de hele tijd moeten omkijken.
Wij willen vrouwen waarvan we het jammer vinden dat ze gepasseerd zijn en vrouwen die ons doen verlangen naar vrouwen waarvan we het jammer vinden dat ze gepasseerd zijn.
Zo werkt dat. Een vrouw die laarzen draagt, weet dat ze het al heeft. Het is de kers op een taart die sowieso al lekker was. Het neusje van de zalm die ons keer op keer uit de handen glipt. Maar nu wil iedereen meegenieten van het succes. En dat moet stoppen.
En dus wil ik vragen aan de vrouw die ik gisteren in de winkelstraat zag met de prachtige witte laarzen op een hak van zeker zeven centimeter met daarboven een stel gebruinde benen en een plooirokje tot boven de knie, dat ze het goede voorbeeld geeft en die laarzen uittrekt. Liefst traag en gezeten op de rand van mijn bed, ergens tussen droom en daad.

Schrijver: Johan De Smet, 1 november 2009


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.9 met 39 stemmen 431Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)