Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Fijn week-end

Meneer Trawant het is van het grootste belang dat u de zaken eens wat positiever gaat bekijken.
U bent te cynisch, iedereen om u heen heeft plezier in het leven en u zit maar wat te kniezen op die bank.

Ja, dokter het wordt me soms even teveel.

U zegt dat u af en toe tijdens het zappen rauwe kreten slaakt?
Dokter, de absolute ledigheid, het ontluisterende niets dat over ons wordt uitgestort. Alle comateuze rotzooi die gepresenteerd wordt als amusement en alleen maar bedoeld is om de wanhoop te maskeren van de massa die straks blijmoedig tot zijn 67e blijft werken omdat drie calvinisten in de top van het kabinet van mening zijn dat arbeid adelt.

Kom, kom meneer Trawant het is toch niet alleen maar kommer en kwel.

Oh nee? Ik heb vanavond een Milka reep zien paren met een tablet caramel, ik heb een man serieus horen vertellen over de drie fundamentele rechten van de oksel, ik heb Jack Spijkerman zien hinnikken om foute grapjes met Estelle Gullit en Leco van Zadelhof. Mensen met wie hij in zijn VARA tijd nog niet dood gevonden wilde worden.

Nou dat bedoel ik, is het niet heerlijk dat Jack eindelijk helemaal op zijn plek is bij RTL.
Dokter er was een graatmagere publiekslieveling te zien die vorig seizoen door iedereen als mislukkeling was afgeserveerd en die nu als vette Antilliaanse schommel bekende Nederlanders in de maling neemt. En weet u hoeveel mensen daar hun kostbare vrije tijd mee verdoen.?

Ja. ja, drie miljoen, fantastisch hè een absoluut record op de zaterdagavond.

En dan is er een autistiese boer zó uit de jaren 50 met de enge grijns van een seriemoordenaar met drie vrouwen die steeds meer voor hem beginnen te voelen.Er zijn managers van Aviko die zich ernstig zorgen maken over aardappels met blauwe plekken, omdat de stakkers zich onder de grond aan elkaar gestoten hebben en die daar in Netwerk over mogen komen vertellen!

Nou dat kan ik u uitleggen meneer Trawant dat beïnvloedt namelijk de lengte van de kreukelfrie..

In wat voor wereld leef ik dokter, waar Floortje Dessing in haar eentje de hele CO2 uitstoot van een gemiddeld Afrikaans hongerland voor haar rekening neemt. Waar een Hollandse aanstaande koning , die ik nog met propjes naar fotografen heb zien schieten, villa's bouwt met slaapkamers van 300 vierkante meter. In een land vol aids en landmijnen, waar de levensverwachting niet boven de 42 jaar uitkomt, en dat dan aan zijn achterlijke volk denkt te kunnen verkopen als ontwikkelingshulp.
Ik woon in een land waarvan de mislukte premier midden in een crisis openlijk speculeert over opstappen, terwijl hij daarmee de deur openzet voor verkiezingen waarin een rechtse extremist alle onderbuikgevoelens gaat mobiliseren die..

Meneer Trawant, kom eens naast me zitten, u hebt behoefte aan verstrooiing, er moet eens een frisse wind door uw bovenkamer. Ik heb gisteravond iets opgenomen waar u zeker van opknapt, écht lachen geblazen, drukt u de video in dan haal ik een paar oxazepammetjes en een glaasje water en dan kijken we samen naar;

Help, mijn man is klusser!

Schrijver: Trawant, 2 november 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 214Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
5 november 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Deze inzending houdt sommigen een spiegel voor. Ik herken voor mijzelf voldoende raakvlakken t.a.v. het zapgedrag, de irritaties van sommige programma's en met name over de inhoud van de meeste reclameblokken. Graag gelezen, Trawant.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)