Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Misleid

Ik sta bij de kassa van de C1000.
De man voor me in de rij is op leeftijd. Hij staat sterk gekromd en het kost hem zichtbaar moeite om de boodschappen op de band te zetten. Het is druk bij de kassa. Ik kijk wat om me heen. Al die gezichten. Sommige mensen kijken ronduit wezenloos. Naast me staat een vrouw onderuitgezakt. Haar mond staat open. Onwillekeurig strek ik mijn rug.

Dan roept de vrouw naar de man voor mij: "meneer, dit is de kassa waar je alleen maar kan pinnuh", terwijl ze mij aankijkt met een blik van ´achguttegut´. Ik vermoed dat deze man haar zorginstinct aanwakkert. Om mij bekommert ze zich niet. "Nee hoor, wijs ik zo vriendelijk mogelijk, kijk maar dat is die kassa, er hangt ook een bord boven met ‘alleen pinnen´, meneer staat goed".

De vrouw kijkt me verward aan en zegt luidt: "oh ja, wat stom, oh meneer ik vergis me, ik heb u misleid". De man die tot nu toe volledig geconcentreerd bleef op zijn boodschappen, komt overeind en met een pientere blik in zijn ogen en zachte beschaafde stem zegt hij: "dat doen vrouwen toch altijd".
Dan vangt hij mijn blik, ziet mijn enorme grijns en geeft me een knipoogje.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 12 februari 2010


Geplaatst in de categorie: humor

2.0 met 3 stemmen 916Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)