Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Campagne

Een man kwam naar me toe en wilde één ding weten: wie moet het betalen als het Forum (belangrijk onderwerp in Groningen) te duur uitvalt.

Als onopgeleid PvdA-vrijwilliger kun je dan twee dingen doen. Zeggen dat je het niet weet. Zeggen dat het Rijk het gaat betalen, of de gemeente, of eerlijk zijn, zeggen dat de belastingbetaler het moet betalen. Drie dingen. Ik koos voor het laatste en dat was het goede antwoord. Blijkbaar. Want de man bleef praten.

Hij bleef me met feiten bestoken: iedereen zou altijd auto blijven rijden. Grote projecten worden altijd duurder. Ik gaf een voorbeeld van een niet zo groot project dat dankzij de PvdA niet zo duur had uitgepakt als plannenmakers van plan waren, maar dat hielp geloof ik niet echt.
Ik probeerde duidelijk te maken dat sommige mensen, zoals ik, de auto wel degelijk laten staan. Dat moest hij toegeven, maar hij was pas bereid dat toe te geven nadat ik hem gelijk had gegeven: sommige mensen zijn nog niet met een bazooka uit hun auto te schieten.

Toch snap ik die man niet. Wat moest hij met mij? Ik was voor hem, op dat moment, de PvdA. Ik hoefde hem niet gelijk te geven, want hij liep niet weg. Dacht hij mij te kunnen overtuigen? Dat denk ik ook niet. Als ik terugkijk, vermoed ik dat hij vooral wilde kijken of ik snapte wat er in de wereld gebeurde.

En dat hij in dat geval PvdA zou gaan stemmen.

Maar als u iets beters weet, geloof ik dat ook.

Een andere vrouw keek me met samengeknepen lippen aan. Haar stemwijzer had haar verteld dat haar standpunten het meest met de PvdA overeen kwamen, terwijl ze tegen het Forum en tegen de tram (ander belangrijk punt in Groningen) was. Ik kon het niet ontkennen. Ja, de PvdA was voor het Forum en ja, de PvdA was voor de tram. Ontevreden liep ze weg.

De man erna sprak me aan. U blijft toch wel voor het Forum en de tram?

Wat ik vind doet er niet echt toe, maar de Partij van de Arbeid wel. Tenzij de kosten de pan uitreizen. Logisch.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 4 maart 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

0.7 met 6 stemmen 250Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)