Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Afvallige vrouwen

In de media duiken ze steeds vaker op. Het begon bij Hanneke Groenteman. Voor haar metamorfose was zij mooi volslank zal ik maar zeggen. Maar erna was zij vrijwel onherkenbaar normaalslank. Haar gezicht vertoonde gelukkig nog wel sporen van Hanneke. Nu was dat wel even schrikken. Niet omdat het lelijk is. Verre van dat. Het was de verandering. Toen Hanneke nog volslank was, klopte alles aan haar gezicht. Maar nu hingen er hier en daar wat werkloze plooitjes en rimpeltjes. Je dacht even: waar is onze Hanneke gebleven?

Nu went dat wel zo’n gezicht. De karaktertrekken overwinnen uiteindelijk de huidplooien. Bovendien beschikt men tegenwoordig over geavanceerde makeover technieken. Als men tenminste ook beschikt over een dikke portemonnee. Tja, val je af - alleen nog sla knagen, rennen op de trimbaan, geen chips en koekjes meer - en dan kom je erachter dat je veroordeeld wordt tot een abonnement op de plastisch chirurg om alle plooien glad te strijken.

Na Hanneke zag je hetzelfde gebeuren bij Erica Terpstra. Begrijpelijk. Als je als ex-sportvrouw langzaam bent uitgegroeid tot supervolslank verlang je ernaar om overtollige ballast af te werpen. Maar het is eigenlijk gek dat bij zo’n BN’er niet effe bij het publiek wordt gecheckt wat die van het afslankingsplan vindt. Erica is toch publiek bezit? En zij hoort toch supervolslank te zijn? Nu de afvallige stappen door Erica zijn gezet, is het wel ontzettend wennen. Van de week was zij op tv te zien als enthousiast supporter van de olympische sporthelden. En ook bij haar – ai, dat gezicht.

Maar de kroon spant toch wel Annemarie Jorritsma. Ook zij verscheen deze week op televisie. Dat optreden bood de trieste aanblik van de zak van Sinterklaas nadat de cadeautjes eruit zijn gehaald. Gelukkig draagt zij in haar burgemeestersambt veelal een ambtsketen. Anders zou zij voortaan als een anonieme remake van haarzelf door het leven moeten. Op zich wel goed voor je karaktervorming. Dankzij het afvallen word je als BN’er niet meer herkend. Moet je helemaal opnieuw – back to basics - je netwerk gaan verwerven. Waren alle BN’ers maar supervolslank om daarna radicaal af te vallen.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 5 maart 2010


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.1 met 11 stemmen 489Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)