Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dit gat is mijn gat

Krak! Verdorie nog steeds een gat in de weg. De winter is nu wel zo'n beetje voorbij maar ik heb er nog dagelijks last van. Een lekke band heb ik gelukkig nog niet gehad, maar volgens mij scheelde het niet veel. Heel vreemd dat die gaten nog steeds niet allemaal gedicht zijn. Laatst kwam ik vanuit het buitenland de grens over en beng, meteen raak. "Slecht wegdek" stond er als eerste bord. Dat is nog eens een visitekaartje voor je eigen land.

Jawel, ons veel geroemde innovatieve asfalt heeft dus ook zo z'n nadelen. Beetje gladheid verwacht, hup meteen die strooiwagens er over. Geen wonder dat het zout dan snel op raakt. En bij strengere vorst brokkelt de hele boel gewoon uit elkaar. En zo duurt het dus nu al weken om alle gaten te repareren. Het zal wel te druk zijn op de weg. Maar nu moeten we met z'n allen slalommen om de gaten heen en we moeten langzamer rijden. Gevolg: nog langere files en dat kost allemaal nog meer geld.

Voor het financiële probleem heeft Duitsland in ieder geval een slimme oplossing. Gesponsorde gatenvullers. Je kunt voor 50 euro een gat in de weg kopen en de vulploeg doet er dan een leuk plaatje in met jouw tekst. Dat zou ik meteen doen. Je bent een keer 50 euro kwijt, maar het is tenminste voor een goed doel.
Stiekem kijk ik met andere ogen naar die gaten. Ik heb er zelfs al eentje uitgezocht. Een mooi bijna rond gat, met een soort aanhangseltje aan de onderkant. Als een luchtballon met een tuutje er aan. Het gat zit op een druk punt, waar 's morgens bijna elke dag een file staat.

Ik zie het helemaal voor me als ik straks dagelijks die plek passeer. Dan heb ik het gevoel dat tenminste dat ene kleine stukje van die weg helemaal alleen van mij is. Dat zou ik ook op dat plaatje willen zetten: "Dit was een gat en nu is het van mij", of zo iets. Dat geeft een goed gevoel. En als ik dan op dat punt weer eens in de file sta, kan ik heel even uitstappen en m'n eigen tekst lezen.
Geweldig!

Schrijver: Rob Chevallier, 8 maart 2010


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.0 met 2 stemmen 279Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)