Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De lente komt eraan

Ook al moet ik 's morgens mijn auto nog schoonmaken omdat een ijslaagje het zicht ontneemt, de lente is duidelijk in aantocht.
In onze tuin staat de Camelia op springen. Het is een wonderlijke plant. Ze heeft de kou in combinatie met zon nodig om haar volrode roosachtige bloemen te laten ontluiken. Elke dag nu kan de eerste bloem openspringen en binnen een week staat dan de hele struik in bloei.

Als het er dan ook nog bij gaat sneeuwen, ben je in een sprookjestuin beland.
Wat voor de een de krokus doet met het gemoed, doet de Camelia met mij; een gevoel van hoop en verwachting bloeit weer op. Er komt een end aan de donkere dagen. We kunnen nu niet meer terug - de lente komt eraan.

Dat vindt ook de Merel. Zijn energie ontsnapt via zijn keel en moedig zingt hij de regen uit zijn vacht, vliegt de kou uit zijn botjes en roept om een vrouw.
De Duif doet verwoede pogingen een veel te lange tak naar een boom te vliegen. Een Ekster neemt er twee tegelijk in zijn bek, een Gaai bekijkt dit alles vanuit de bottende Gouden Regen.

En wanneer ik een strandwandeling maak hoor ik van verre de timmerende geluiden, een geur van verbrand hout vult mijn neus en wanneer ik het eerste duin omkom wordt mijn vermoeden bevestigd; de strandtenten worden weer opgebouwd. Het ultieme teken dat de zomer toch echt weer gaat komen. En zoals ieder jaar ben ik weer kinderlijke verheugd om dit simpele feit.

Schrijver: Pauline van Munster, 9 maart 2010


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3.2 met 4 stemmen 608Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)