Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

kunstenaar van het leven

Het lot van een schrijver wordt bepaald door zijn invallen. Het lot van elke kunstenaar hangt wellicht af van de mate van inspiratie en de kunst zich over te geven aan het wachten hierop, om zich daarbij volledig op het scheppen te richten. Iets maken wat er niet eerder was.
De kunst is daarbij ook om het accent te leggen op het proces van het scheppen, het creëren van het schilderij, het noteren van noten en woorden, het vorm geven in beelden om het naar de buitenwereld te kunnen zenden.

Je hoeft geen bekendheid te hebben om je kunstenaar te noemen. Je hoeft er ook geen geld mee te verdienen om toch een schepper te zijn. In ons wezen zijn we allemaal de schepper over ons eigen leven. We creëren dag na dag de reacties op gebeurtenissen en omstandigheden in ons leven. We beantwoorden op onze eigen manier de vragen die het leven ons stelt. We schrijver brieven, mails, in dagboeken in onze eigen taal, in onze eigen stijl en ritme. We neuriën niet bestaande melodieën onder de douche of op weg naar ons werk. We tekenen taferelen op een blocnote terwijl we een telefoongesprek voeren, we tekenen een voorbeeld voor onze kinderen wanneer het vraagt een boom of huis weer te geven.

Tijdens een wandeling produceren wij de mooiste liefdesgedichten in ons hoofd, we voelen de mooiste melodieën door ons bloed stromen wanneer wij ons in de natuur bevinden, we zingen hartverscheurende liederen over het afscheid en verdriet – over de tragedie die ons is overkomen.
In ons hart, daar waar de liefde stroomt, in ons hart scheppen wij telkens weer ons eigen kunstenaarsleven en bezingen ons eigen lot

Schrijver: Pauline van Munster, 6 april 2010


Geplaatst in de categorie: kunst

3.8 met 5 stemmen 369Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wim Mackaij
Datum:
6 april 2010
Email:
wamackaijyahoo.com
Mooi verwoord! Ik vind het moeten wachten op inspiratie soms behoorlijk frustrerend... maar je kunt het niet afdwingen helaas.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)