Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bloedgeld

We moeten dus dit jaar al meer gaan betalen voor de dokter en de tandarts. De zorg is alweer te duur geworden. Maar je kunt ook zeggen, het is de regering weer niet gelukt om de grootverdieners in de zorg én de farmaceutische industrie aan te pakken. En voor dat wanbeleid moet ik straks extra gaan betalen.

Nou, ik weet er wel wat op. Ik ga gewoon zelf zorgen dat ik dat geld weer terugverdien. Om te beginnen ga ik bloed afgeven. Levert volgens mensen die ik het gevraagd heb geen cent op. Maar ik denk: er zit zoveel geld in die zorgsector, daar kunnen ze mij best wel wat van geven. Zij bloed, ik geld. Bloedgeld, jawel, maar een goeie deal lijkt mij. Er is vast wel een aardige verpleegster waarmee ik het op een akkoordje kan gooien.

Dan ga ik mijzelf aanmelden als medisch proefpersoon. Dat verdient geweldig heb ik gezien in advertenties. Je hoeft er bijna niks voor te doen. Ik slik een pilletje, logeer een paar dagen onder extreem luxe omstandigheden en geniet de hele dag van eten dat in een drie sterren restaurant niet zou misstaan. Als ik het een beetje slim aanpak dan kan ik me misschien wel voor twee of drie sessies tegelijk opgeven. Kassa!

Als laatste richt ik een zorginstelling op voor patiënten die er last van hebben dat ze teveel zorgkosten betalen. Moet kunnen vind ik, dat beetje professionele ondersteuning. Ik zorg voor een heleboel leden via een gelikte website en een paar schimmige transacties en trucs. Dan benoem mijzelf tot directeur en ik laat een geneesmiddel ontwikkelen. Kost wat, maar verdient zich heel snel terug. Natuurlijk blijf ik met mijn inkomsten onder de Balkenende norm. Ja zeg, ik ben niet gek. Mijn geld krijg ik wel in de vorm van een vette bonus.

Schrijver: Rob Chevallier, 19 april 2010


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.2 met 4 stemmen 441Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)