Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Voetbal redt Griekenland

In Amsterdam keken 150.000 mensen naar de start van de Ronde van Italië. Het is dus helemaal niet gek dat een heel Italiaans circus zich verplaatst naar Nederland. Integendeel. Nu gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Denk eens aan het gedonder met onze bekervoetbalfinale. Een stelletje fanatieke fans dreigen elkaar af te maken en hup, meteen wordt er een extra wedstrijd geregeld. Dat kost een hoop extra vergadertijd, organisatie, dure maatregelen en ontelbare veiligheidsagenten. Dat kan allemaal veel goedkoper.

Voortaan gaan we zo`n Nederlandse finale verplaatsen naar een ander land. Arme landen als Portugal, Spanje en Italië zijn perfecte kandidaten. Niet toevallig zijn het ook voetbalgekke landen. Maar topkandidaat is natuurlijk Griekenland. Daar kunnen ze een verzetje goed gebruiken. Voetbalgek zijn ze sowieso, dus dat stadion komt wel vol, zeker met wat verdwaalde toeristen erbij.
Kassa voor de Grieken en wij hebben sneller ons geld terug. Om de Griekse bevolking extra te plezieren zou het mooi zijn als er een of andere Griek meedoet. Maakt niet uit of het de vierde reservekeeper is of een junior assistent trainer. Laat die vent even een rondje lopen langs de zijlijn en die Griekse supporters worden helemaal gek.

En wat doen wij dan tijdens die finale in Nederland? We zetten fans van beide finalisten in hun stadions. Geen gedonder, lekker goedkoop en het werkt. Dat hebben we in Amsterdam gezien. Gezellig met z'n allen zingen, klappen en juichen naar kerels op een televisiescherm. Ook al spelen die lui ergens in Zuid-Europa, het blijven helden.
Zo kunnen we een hele ruilhandel opzetten van sportieve evenementen in het buitenland. Goed voor de Europese economie. Levert meteen werk op voor een paar honderd Europese parlementariërs.

Schrijver: Rob Chevallier, 10 mei 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 1 stemmen 253Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)