Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Rijksvoorlichtingsdienst

Mijn moeder vond mij altijd een zwijgzaam type. Zit wel wat in, want ik kon uren op mijn kamer in stilte doorbrengen. Ik schreef liever op wat ik dacht. Ze zei vaak dat ik het goed uit zou kunnen houden op een onbewoond eiland. Ik moest daar dan even over nadenken. Het leek me op zich niet z’n slecht idee. Maar ik zou natuurlijk in ieder geval graag pennen en een hoop papier bij me willen hebben.
Hoewel, zou ik het wel uit kunnen houden in m’n eentje? Zou ik de hele dag eenzaam zwijgzaam zitten zijn? Of zou ik de godganse dag in mezelf lopen te kletsen? Of bomen en struiken, vogels en vissen en weet ik wat allemaal tot mijn vrienden maken, net zo lang tot ik helemaal gek werd?

Nee, ik heb een beter idee. Ik wil persvoorlichter worden bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Wat een geweldige job. Kabinetsformatie? De Rijksvoorlichtingsdienst hult zich in stilzwijgen. Akkefietje met Willem-Alexander en Maxima? De dienst houdt de kaken op elkaar. Bea in de problemen? Worden geen mededelingen over gedaan. En dat geldt meteen ook voor alle andere leden van de Koninklijke familie die rare streken uithalen. Ja, als er goed nieuws is, dan is de voorlichter er als de kippen bij. Dan is het hard werken. Maar dat komt niet zo vaak voor.

De kabinetsformatie duurt nu ook al weken, en af en toe komt er een berichtje los met toestemming van de Rijksvoorlichtingsdienst. 'We werken aan een oplossing'. 'We hebben structurele gesprekken gevoerd'. 'We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet'. 'De sfeer is ontspannen en constructief'.
Ja zeg, dat kan ik ook. Foto erbij met wat lachende gezichten en klaar. En dan weer achterover leunen tot het volgende bericht. Het lijkt verdorie wel alsof die lui op een onbewoond eiland zitten.

Schrijver: Rob Chevallier, 19 juli 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 208Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)